Fugleskjul indviet

17-10-2012

Et nyt fugleskjul i Holløse Bredning blev fredag d. 12. 10. 2012 indviet. Borgmester Jan Ferdinansen klippede snoren til den lange plankebro til skjulet.

Et nyt fugleskjul i Holløse Bredning blev fredag d. 12. 10. 2012 indviet. Borgmester Jan Ferdinansen klippede snoren til den lange plankebro til skjulet.

Borgmester Jen Ferdinansen klippede snoren sammen med skovrider Jens Bjerregaard Christensen. Foto: Ole Andersen

Fugleskjulet er et resultat af en bevilling fra Arbejdsmarkedets Feriefond til bl.a. fugletårne.
Fugleskjulet ligger midt på Ellemosestien, som vi deler med Gribskov Kommune.
Et besøg på stedet byder på en vandring over græssede enge, gennem mose og rørskov til til et lukket skjul, hvor der er gode muligheder for at observere fuglelivet på nært hold, med eller uden kikkert. Der er også gode forhold for fuglefotografen, som gerne vil have et nærbillede af skarvkolinien. Holløse Bredning er den nok den bedste fuglelokalitet på Naturforvaltningsenheden, i hvert tilfælde når der tales vådområde.
I skumringen kommer bæveren måske forbi; det var i Holløse Bredning, Naturstyrelsen satte de første bævere ud i 2009
Vi har haft et godt samarbejde med DOF´s fugletårnsgruppe om projektet.
DOF har været behjælpelige med sparring til vores SLING-studerende Michelle som har lavet informationstavlerne. DOF har leveret en del af teksterne til vores Audioguide og lever løbende fugleregistreringer på lokaliteten. De sidste 7 dages registreringer kan tilgås via QR-kode i fugleskjulet; så ved man hvad andre har set, og hvad man kan være heldig selv at opleve.
Se hvordan du finder skjulet på vores hjemmeside om skjulet, eller på UDINATUREN.DK
Tale ved borgmester Jan Ferdinansen. Foto: ole Andersen
Inden snoren blev klippet holdt borgmester Jan Ferdinansen en flot tale om naturområdet, oplevelserne påstedet og det gode samarbejde med Naturstyrelsen.