Årets naturplejedag i Jydelejet på Møn den 16. september 10-15

03-09-2012

Med le, rive og højt humør kan du igen i år deltage i den store naturplejedag i Jydelejet ved Møns Klint.

Med le, rive og højt humør kan du igen i år deltage i d en stor e naturplejedag i Jydelejet ved Møns Klint.

Horndragers og andre orkidéers blomstring var i år helt overvældende, bl.a. i kraft af sidste års plejeindsats. Det håber arrangørerne vil ske igen i 2013, efter at vi på denne efterårsdag får "trimmet" et af de vigtigste og mest artsrige stykker dansk natur.

" Sidste år i september havde vi en både hyggelig og udbytterig dag, hvor der blev gjort en stor indsats for stedets flora ", fortæller skovfoged H.C. Gravesen fra Naturstyrelsen Storstrøm og fortsætter: " Og den succes vil vi gerne gøre til en tradition, hvor alle naturinteresserede indbydes til at deltage og gøre en praktisk indsats. Der skal slås med le og "høet" skal rives væk, så forholdene for de mere nøjsomme overdrevsurter forbedres og der kan blive flere orkidéer. "

Har du ikke selv en le med, er der mulighed for at låne en rigtig "prof" le, og du kan også få instruktion i at bruge den rigtigt.


Dagen vil også byde på eksperter, der kan fortælle om overdrevets flora og fauna. Og endelig skal vi spise frokost sammen i det grønne. Du medbringer selv frokostkurven, men arrangørerne byder på drikkevarer i form af sodavand, kaffe og the. Og måske en kage til at slutte dagen af med :-)

Arrangører: Græsningsforeningen Høje Møn, Danmarks Naturfredningsforening Vordingborg, GeoCenter Møns Klint , Vordingborg Kommune og Naturstyrelsen Storstrøm.

Tid: Søndag den 16. september kl 10-15.

Mødested: P-pladsen ved Jydelejet, Langebjergvej 1, 4791 Borre

Medbring: Frokost, praktisk tøj, solidt fortøj, arbejdshandsker og følgende redskaber, hvis du har: Le og rive.

Arrangementet er gratis.

Horndrager

Orkideen Horndrager, foto Mads Brinck Lillelund