Fin fiskepremiere ved Skjern Å

17-04-2013

Rekordbesøg ved laksepremiere ved Skjern Å.
Danmarks vandrigeste å - Skjernåen - åbnede den 16. april, på dronningens fødselsdag, for det eftertragtede fiskeri efter vildlaks. Naturstyrelsen havde fra morgenstunden åbnet Naturcenter Skjern Å, hvor mange lystfiskere fra ind- og udland tidligt mødte frem for at hilse på lystfiskerkollegaer.
Skjernådalens Lystfiskerforenings formand Bo Nielsen er overvældet over det store antal besøgende og vurderer at fremmødet allerede nu slår tidligere års rekorder. "Det er helt utroligt, der er biler parkeret overalt".
Dagkortprisen er hævet til 400 kr i premieredagene frem til 15. maj.
Naturstyrelsen har hævet dagkortprisen til 400 kr. i premieredagene for at fordele fisketrykket. Det ser umiddelbart ud til at virke, da langt de fleste i stedet har valgt at købe et kort til hele sæsonnen. Lystfiskeriet har en stor samfundsværdi i lokalområdet og ved at fordele fiskeriet, så vidt muligt, til hele sæsonnen, udnyttes den samfundsmæssige værdi af Naturstyrelsens fiskevand bedre - til glæde for lokalsamfundet.
Lystfiskeriet har stor samfundsværdi.
DTU Aqua vurderer i et notat at samfundsværdien af laksefiskeriet i Skjern Å i dag ligger omkring 40 – 50 mio. kr., svarende til godt 3.500 kr. pr kg laks.
Mere end bare fisk...
For den enkelte lystfisker handler det dog mere om igen at komme ud i naturen - ud til åen og prøve kræfter med nogle af de nye fluer, der er bundet i vinterens løb. Og Skjernåen tager pænt imod med forskellige kulisser. Fra morgenstunden er ådalen spundet tæt ind i en eventyrlig tåge så den modsatte åbred knap er synlig, men allerede i løbet af formiddagen brænder forårssolen igennem og løfter sløret for den store horisont i Skjern Enge. De første svaler er dukket op ved Skjern Å, rørdrummen pauker som en spøgelsesfugl fra rørskoven - og en kollega til lystfiskerne, havørnen, blev til stor fornøjelse set flyve over naturcenteret ved 10-tiden, melder en fornøjet lystfisker med munden fuld af rundstykke.