Store GudenaaDag blev en strøm af oplevelser

23-08-2013

Alle gode kræfter lang Gudenå fra kilde til fjord samledes om at gøre StoreGudenaaDag til en folkefest - og det lykkedes.

StoreGudenaaDag - Danmarks længste oplevelse er nu veloverstået. Ikke færre end 74 vidt forskellige arrangementer på, langs og over den 150 km lange Gudenå blev afviklet i går, og selv om besøgstallet endnu ikke er gjort op, er folkene i VisitGudenaa, OplevGudenaa og Gudenåkomiteen ovenud godt tilfredse.

- De meldinger, vi har fået, tyder på, at de fleste arrangementer har været rigtig godt besøgt. Alle havde lagt masser af kræfter og energi i aktiviteterne, og vi fik forud for dagen en flot opbakning af de lokale medier, siger turistchef Marianne Purup, der har ledet eventkontoret.

StoreGudenaaDags første arrangement startede kl. 06.00 i Ry, hvor en gruppe satte af sted på en 25 km lang vandretur for at indvie den nye Himmelbjergrute. Det sidste arrangement; Tange Sø Folk Festival lukkede og slukkede. Meget karakteristisk for dagens øvrige arrangementer repræsenterer Himmelbjergruten det hele nye initiativ og Tange Sø Folk Festival det velprøvede og velkendte.

- Dagens samlede program var virkelig mangfoldigt og nu glæder vi os til at kigge på de mange billeder, der er kommet ind til fotokonkurrencen på facebook. Her kan vi se gæsternes indtryk fra dagen og senere vil vi også invitere alle arrangørerne ind til en evaluering, lover hun.

StoreGudenaaDag kan meget vel blive en tilbagevendende begivenhed. Opbakningen fra arrangørerne til årets StoreGudenaaDag og den interessen dagen i øvrigt er blevet mødt med taler i hvert fald for det. De indledende øvelser til at gennemføre StoreGudenaaDag 2014 er da også gået i gang.

- I turisterhvervet er vi allerede meget begejstrede for StoreGudenaaDag med den flotte opbakning, imponerende frivillighed og mange forskellige oplevelser der byder på noget for de fleste. Vi håber, at en eventuel event i 2014 også kan trække internationale gæster, lyder det fra VisitJuelsminde’s Turistchef Thomas Klostergaard, der selv deltog i mange af gårsdagens arrangementer, bl.a. åbningsfestlighederne i Uldum

Knud Erik Hesselbjerg fra Naturstyrelsen Søhøjlandet, der er projektleder på OplevGudenaa ytrer:

- Sikke en flot dag. Der skal lyde en stor tak til alle de frivillige langs åen. De fik dagen til at stråle. Jeg var til en flot indvielse af den nye træksti i Favrskov. I Silkeborg indviede vi den nye Himmelbjergrute. Det er to vigtige bidrag til en ny sammenhængende GudenaaSti fra kilde til fjord. Nu må vi i gang med resten.

StoreGudenaaDag 2013 inviterede alle borgere, organisationer, foreninger, virksomheder og gæster til oplevelser på og langs den 150 km lange Gudenå. Ni stikord kendetegnede dagen: Natur, Kultur, Fællesskab, Inddragelse, Engagement, Ejerskab, Formidling, Fortælling og Promotion.

StoreGudenaaDag 2013 er finansieret af Nordea-fonden, Friluftsrådet, Randers Kommune, Viborg Kommune, Favrskov Kommune, Silkeborg Kommune, Skanderborg Kommune, Horsens Kommune og Hedensted Kommune.