Kirstinelyst runder 10.000 besøgende

22-08-2013

Det nye naturcenter er mere populært end Naturstyrelsen havde turdet håbe

Det nye naturcenter på kanten af Randbøl Hede mellem Vejle og Billund er på meget kort tid blevet et yndet udflugtsmål. Selv på gråvejrsdage har der været nysgerrige turister, overnattende familier og kaffedrikkende vennepar.

Naturstyrelsen har ikke haft nogen tæller på Kirstinelyst, så det præcise besøgstal kendes ikke. Til gengæld kan man få en indikation af besøgstallet ved at se på…nå ja, på septiktanken. Med en viden om, hvor mange liter der går per toiletskyl, kan Gert Hougaard Rasmussen fra Naturstyrelsen estimere, at der i hvert fald har været 10.000 besøgende i de første fire måneder. Og det er endda kun de tissetrængende.

" Når man kommer forbi, kan man jo tydeligt se, at stedet er populært. Her har nærmest været besøgende døgnet rundt sommeren igennem, " siger Gert Hougaard Rasmussen og fortsætter:

" Vi er også glade for at se, at det er mange forskellige brugergrupper, der kommer, lige fra busturister og skolelever til ryttere, spejdere og familier. Det er netop formålet med Kirstinelyst, at det skal kunne benyttes af hele familien Danmark. Den absolut bedste evaluering af stedet er nok, at rigtig mange vender tilbage igen – og ofte for at vise det frem for venner og familie".

Kirstinelysts Venner bliver født torsdag

At stedet er populært ses også af, at der er taget initiativ til at oprette en støtteforening til stedet. Foreningen hedder Kirstinelysts Venner, og den indledende interesse har været stor. På torsdag, den 22. august kl. 19-21 afholdes stiftende generalforsamling i mødelokalet på Kirstinelyst.

Foreningens fornemmeste opgave er at udvikle og gennemføre spændende og forskelligartede aktiviteter på Kirstinelyst og Randbøl Hede. Derudover skal foreningens medlemmer fungere som ambassadører for stedet, så endnu flere kan få glæde af de nye faciliteter.

"Med en venneforening håber vi at kunne få skabt endnu mere liv på stedet – at få nye ideer og initiativer afprøvet. Naturstyrelsen har skabt rammerne, men indholdet bliver utvivlsomt bedst, hvis brugerne kommer på banen her. Så skulle man have lyst til at være med til at sætte fingeraftryk på stedet, så vil jeg opfordre til at deltage i mødet på Kirstinelyst torsdag aften," siger Gert Hougaard Rasmussen.

Besøg registreres i fremtiden

Kirstinelyst blev indviet den 12. april 2013, og siden da har mange mennesker været forbi for at besøge udstillingen, drikke kaffe, gå en hedetur, sove i shelters med mere.

I nær fremtid opsættes der en tæller på en af dørene. Så fremover bliver det registreret, hvor mange der besøger udstillingen.

Praktiske oplysninger :

Kirstinelyst kan besøges på Frederikshåbvej 41, Randbøl
Stiftende generalforsamling for Kirstinelysts Venner på stedet torsdag den. 22. august kl. 19-21. Alle er velkomne.
Yderligere oplysninger: Gert H. Rasmussen, 25 40 85 85