Tyttebærweekend

22-08-2013

Naturstyrelsen åbner 24. og 25. august en række større, statsejede heder og plantager for bilkørsel, så folk kan plukke tyttebær

Slutningen af august er højsæson for tyttebærplukning.

Naturstyrelsen Midtjylland åbner derfor som vanligt de større heder og plantager for bilkørsel den sidste hele weekend i august, så man kan køre ind til områder, hvor der er mange tyttebær.

Lørdag den 24. august og søndag den 25. august vil det derfor være tilladt at køre fra solopgang til solnedgang ad gruslagte skov- og markveje i Feldborg Nørreskov, Feldborg Sønderskov, Kompedal Plantage, Gludsted Plantage og Harrild Hede i Nørlund Plantage. Den del af Nørlund Plantage, der ligger nord for Bjerregårdvej, er lukket for bilkørsel, p.g.a. afvikling af Nørlundløbet.

De største områder med tyttebær findes på Harrild Hede i Nørlund Plantage, Isenbjerg i Gludsted Plantage, i Kompedal Plantage og i Feldborg Sønderskov.

Det er ikke blot muligheden for at plukke bær, der er attraktiv. Lyngen blomstrer – hvis den da ikke er ædt af bladbiller eller er vissen p.g.a. tørke, og måske kan man få et glimt af skovens og plantagens rovfugle, rådyr og krondyr.

En køretur i et af de store naturområder giver også mulighed for at se mange smukke steder, hvor man ellers sjældent vil kunne komme, fordi bilkørsel ellers ikke er tilladt.