Skovvejene er ved at være farbare efter Bodil

12-12-2013

Stormfald
Naturstyrelsen er nu tæt på at have ryddet alle de offentligt tilgængelige veje, der blev spærret af væltede træer under stormen Bodil i begyndelsen af december.

Værst så det ud i Stråsø og Fejsø plantager, hvor stormen væltede rigtig mange træer, men også i Klosterheden Plantage var der mange spærrede veje. Naturstyrelsen har indtil videre genåbnet 11 offentligt tilgængelige veje. De eneste offentlige veje, der fortsat er lukkede, er Saugmandsvej, der går nord-syd gennem Klosterheden og en del af vejen mellem Vind og Torsted. Den er spærret syd for Troldtoft. Det forventes, at de begge bliver genåbnet inden for de nærmeste dage.

-Det har været en stor opgave at få vejene åbnet igen. For stormen væltede ikke bare træer ned over vejene, den gjorde mange træer ustabile, så de i dagene efter stormen væltede. Derfor har vi måtte rydde vejene i flere omgange , siger skovrider Thomas Borup Svendsen.

Af samme grund gør han opmærksom på, at man skal færdes i skoven med forsigtighed. Mange træer ligger filtret ind i hinanden som et mikado-spil. Det betyder, at der kan være store spændinger i stammerne, som kan være meget farlige. Det samme gælder de store rødder, som træerne har trukket op af jorden. De kan falde tilbage på plads, hvis stammen knækker. Endelig hænger der mange løse grene oppe i trækronerne.

-Man må meget gerne færdes i skoven, men man skal passe på, og man skal holde sig fra de områder, hvor træerne ligger rodet sammen , siger Thomas Borup Svenden.

Flere steder med massivt stormfald, vil stierne først blive ryddet, når de væltede træer bliver savet fri og kørt ud af skoven. Så man kan ikke være sikker på, at man kan gå sin sædvanlige tur i skoven.