Oprydning efter stormene

11-12-2013

Oprydning efter Bodil

Naturstyrelsen Sønderjylland er nu næste i "hus" med at rydde skovveje efter stormen Bodil den 5. december.

Stormen Bodil som ramte Danmark den 5. december fik knap så hårde konsekvenser for de sønderjyske skove som da stormen Allan ramte Danmark den 28. oktober.

"Mange af vores skove var allerede væltet da Bodil ramte området" fortæller skovfoged Carsten Vejby Nielsen fra Naturstyrelsen Sønderjylland. Han er en af de mange skovfolk som arbejder på at få koordineret oprydningsarbejdet og rydningen af de 400 kilometer skoveveje som enheden har.

Det sønderjyske område blev kraftig ramt den 28. oktober men har også kunne se virkningerne efter stormen den 5. december. Det har blandt andet været ved, at hængende træer og grene er faldet ned og steder er vejene blevet spærret af nye væltede træer.

"Vi er godt rundt med rydning af veje, og indenfor de nærmeste dage, er vi stort set tilbage på samme niveau, som inden stormen den 5. december" fortæller skovfogeden som også oplyser at der stadig er problemer med at komme rundt i plantagerne Frøslev og Bommerlund da store dele af skovene der blev meget kraftig ramt den 28. oktober.

Skovfogeden beder til at man færdes med omtanke og forsigtighed i skoven og ikke bevæger sig rundt i de mange væltede træer da disse kan ligge i spænd og pludselig knække og derved være farlige.

Oversigt over ryddede skovveje