Naturstyrelsen rydder op efter stormen

16-12-2013

De fleste veje er nu ryddet i statsskovene i Trekantsområdet. Stier kan stadig være spærrede, og man skal passe på nedfaldende grene.

Det har været et stort arbejde at rydde op efter Bodils rasen. I statsskovene i Trekantsområdet væltede 6000 kubikmeter træ, primært i plantagerne omkring Billund. Siden den 6. december har skovarbejdere været i gang med oprydningen, og nu kan de snart se en ende på arbejdet. De fleste skovveje er ryddet, men stier kan stadig være spærret mange steder.

Enkelte skovveje er stadig spærrede. Det gælder for eksempel i Dallerup Skov og Bollerskovene, men også i skovene omkring Vejle og Billund. De sidste skovveje forventes ryddet inden for de nærmeste par dage, men der kan stadig vælte nye træer, som kan forlænge oprydningen. En undtagelse er dog den østlige del af Frederikshåb Plantage, hvor både veje og stier fortsat er spærrede.

Pas på nedfaldende grene og træer i spænd

Skovfoged Jørgen Nissen opfordrer kraftigt til, at man går i en stor bue uden om væltede træer. Træet kan ligge i spænd, og det kan være livsfarligt at færdes på det.
Lige nu hænger der også mange løse grene i trætoppene. Men når det blæser, kan de falde ned. Det skal man som skovgæst være ekstra opmærksom på i disse dage.

Plantagerne blev hårdest ramt

Bodils rasen satte sine spor i det meste af landet. De 6000 kubikmeter træ, der væltede i Trekantsområdet, svarer til cirka en tredjedel af det, man normalt vil skove på et helt år.
I skovene omkring Horsens og Kolding samt ved Vejle Fjord var skaderne til at overse. Men plantagerne blev hårdt ramt. I Frederikshåb Plantage ved Billund væltede der således 3000 kubikmeter. Det er halvdelen af alt det træ, som væltede i Trekantsområdet. Også Gyttegård Plantage blev hårdt ramt, og her skal man færdes med omtanke.

Kontaktperson: Helle Thuesen, , 25 40 85 88.