Fyr og flamme i Rold Skov

06-02-2013

Spar penge - fyr med brænde - og med ren CO2 samvittighed!

Brændestak

  • Køb billig brænde direkte fra skoven og hent det selv!
  • Håndtér motorsaven effektivt og sikkert!
  • Kløv brændet på den rigtige måde!
  • Lav den perfekte brændestak!
  • Fyr rigtigt i brændeovnen, miljørigtigt og CO2 neutralt!

Sådan lyder nogle af overskrifterne for Naturstyrelsen Himmerlands brændearrangement
Søndag d. 10. februar 2013 kl. 13 - 15

Hvis du ikke kan deltage så klik her

Det foregår skovløberstedet Teglgårds Hedehus, Buderupholmvej 55. Der er indkørsel fra Buderupholmvej umiddelbart nord for plejehjemmet i Skørping. Følg skiltene. Det er gratis at deltage og tilmelding er ikke nødvendig.


Hvis du er "nybegynder" med brændeovn, så er her en enestående chance for at "komme i kløerne" på virkelige fagfolk, og få alt at vide om forskellige brændetyper, hvordan man skaffer brændet, hvad man skal passe på hvis man køber af andre, hvordan man fyrer korrekt og meget mere.

Dagen bliver sluttet af med varme skovpølser fra grillen, ligesom Naturstyrelsen er vært ved en vand eller øl. Her er rig mulighed for at stille spørgsmål til skovens folk.

Aktiviteter:

Velkomst og opstart
Hvilken træarter sælger vi til brænde: Bøg – Eg – Rødeg – Gran
Brændværdi i: nål / løv, vådt / tørt træ
Sikkerhedsudstyr ved skovarbejde
Demonstration af oparbejdning af brænde med motorsav
Flækning af brænde med flækkehammer og økse
Omtale af brugen af forskallige hydrauliske flækkemaskiner
Skovløberen viser hvordan man fælder et bøgetræ – fældeteknik/ sikkerhed

Brændepladsen er indrettet ved det hyggelige skovløbersted Teglgårds Hedehus midt i skoven, her viser vi f.eks. eksempler på forskellen på en rummeter og en kasserum­meter. Vi giver gode råd om lagring og opbevaring af træ. Her kan du også få vores folder om brænde og få oplyst de dagsaktuelle priser på brænde fra Rold Skov. Tag bare hele familien med - skoven er smuk og snedækket, vi hygger med et bål og det er altid spændende at se et stort træ blive fældet.

Vi slutter med at hygge os ved bålet, og skovens folk serverer en skovpølse fra grillen, ligesom vi er vært ved en øl eller vand. Få en snak med skovløber Claus Guldbæk, der står for salget af sanketræ - måske kan du lave en god handel!

Yderligere oplysninger fås ved at ringe til skovløberne Claus Guldbæk (2066 8223) og Preben Palsgaard (2066 9799) eller til skovfoged Erik Dalsgaard.

Så længe man fyrer korrekt, er træ et miljøvenligt og CO2-neutralt alternativ til oliefyret og andre opvarmningsformer. Herudover vil brænde ofte være en billig måde at varme boligen op på.

Hvis du ikke kan deltage,

så er du ikke helt på herrens mark. Naturstyrelsen har produceret 3 instruktionsfilm med skovløber Preben Palsgaard, hvor du følger brændet fra det står på roden til brændestykkerne er kløvet og klar til at stable.