Ny hundeskov i Ullerup Skov

10-01-2013

Ny hundeskov med hegn om netop åbnet i Ullerup Skov

Naturstyrelsen Nordsjælland har netop færdiggjort arbejdet med en ny hundeskov i Ullerup Skov. Hundeskoven er ca. 2,5 ha stor og er lidt speciel, fordi den er indhegnet. Der er sat fire klaplåger i hegnet, så det er muligt at komme til og fra området fra flere retninger. Der er fældet en del træer og knust grene for at gøre området mere overskueligt og fremkommeligt. ” Men det betyder ikke, at man bare kan lade sin hund løbe uden at have kontrol med den. De løse hunde i indhegningen må aldrig genere andre mennesker eller dyr, og man skal kunne kalde sin hund til sig,” siger Skovfoged Tim Falck Weber, som har stået for hundeskovsprojektet i Ullerup Skov, bl.a. sammen med den lokale Skovløber Phillip Andersen.

Løs hund i hundeskov. Corlourbox

Vi vil gerne skabe nogle gode, sociale og trygge rammer for hundeluftningen i skoven”, siger Tim og tilføjer at formålet også er at stoppe for løse hunde i den øvrige del af skoven. ” Vi har haft mange løse hunde i Ullerup Skov og det er et problem i forhold til skovens vilde dyrebestand, samtidig med at mange mennesker ikke bryder sig om at møde løse hunde, der kommer løbende hen imod dem. Nu har vi også lige åbnet et Sundhedsspor og en Natur- og Sundhedskorridor med legeplads, labyrint og shelterplads her i skoven, hvor børnefamilier og løbere gerne skulle kunne færdes uden at møde løse hunde.” Skovfogeden opfordre alle hundeluftere tilat benytte den nye hegning, hvis de vil slippe hunden fri og huske at tage affald og hundeposer med hjem.

” Hundehegnet er et forsøg, som vi vil evaluere efter nogle år, for at se hvordan den fungere. Og så må vi jo se om der er basis for at forsætte projektet.”  Projektet er finansieret af friluftspuljen "Bedre vilkår for friluftslivet" og Naturstyrelsen Nordsjælland. ”

Tim Falck Weber fortæller i øvrigt at endnu en ny hundeskov med hegn åbner i Høbjerg Hegn i slutningen af januar.