Gratis, Grøn Ferie – også i Thy

04-07-2013

Masser af nyheder i årets tilbud om ferieoplevelser i den danske natur. I Thy kan både ryttere og cyklen komme på nye eventyr

Helt nye digitale rejseguider, nye skove med fri teltning, nye naturstier, nye naturcentre, nyt naturkort med mobilversion, nye foldere og nye apps.

Det er nogle af nyhederne i årets "feriekatalog" fra Miljøministeriet, der vil være tæt på at gøre miljøministeren til Danmarks rejsedronning.

For på Miljøministeriets naturarealer opruster man igen i år med nye muligheder for oplevelser i den danske natur. I forvejen er der gratis naturruter og gratis overnatning, men i år har Naturstyrelsen sat nye tiltag i gang, med endnu bedre tilbud i sommerferien. Både for danskere og turister.

- Der er god grund til at gøre den danske natur mere konkurrencedygtig, ikke mindst i forhold til at blive på sofaen i sommerferien. Det er godt for dem, der ikke har råd til dyre rejser i udlandet, og det er godt for vores turisterhverv, at danskere holder ferie hjemme. Og der er så mange oplevelser, der bare venter derude, som vi nu gør mere tilgængelige,
siger miljøminister Pia Olsen Dyhr (SF).

Blandt de mange nyheder er:

Naturstyrelsen udvikler digitale naturguides, så man får bedre information og bedre kan planlægge fx cykelturen. Der er omkring 20 nye guides, der dækker fx Vestskoven, Bulbjerg, Livø, Røsnæs og Randbøl Hede.

Styrelsen har i samarbejde med Vejdirektoratet og Arbejdsmarkedets Feriefond moderniseret udinaturen.dk, så der nu er bedre oversigt over friluftsfaciliteter og arrangementer over hele landet. Kortet kan nu også benyttes fra smartphones.

I Thy snor vestkyststien sig nu flere steder af nye stier gennem klitterne, over heden og gennem plantagerne. I Østerild er en tidligere teltplads blevet opgraderet til en shelterplads og første etape af den gennemgående riderute " Rideruten Thy" er blevet afmærket fra Lodbjerg til Hanstholm. Lige udenfor Thisted er der blevet plantet ny skov "Eshøj Plantage", hvor der etableret vandreruter, parkeringsplads og i samarbejde med Thisted Kommune udgivet en folder over området.

Herudover afholder Naturstyrelsen Thy i løbet af året en række offentlige naturvejledningsture, hvor det bl.a. er muligt at få en sejltur på Vandet Sø, opleve natravnen, høre hjortene brøle, lave mad over bål eller tage med naturvejlederne på vandring gennem Nationalpark Thy - mod betaling af et mindre beløb. Så tag ud og oplev Thys skønne natur, enten på egen hånd eller med en af vores naturvejledere.

Du kan finde de mange tilbud på www.udinaturen.dk eller http://www.naturstyrelsen.dk/Naturoplevelser/