Gratis, Grøn Ferie – også i Mols Bjerge

25-06-2013

Masser af nyheder i årets tilbud om ferieoplevelser i den danske natur.

Helt nye digitale rejseguider, nye skove med fri teltning, nye naturstier, nye naturcentre, nyt naturkort med mobilversion, nye foldere og nye apps.

Der er nogle af nyhederne i årets ”feriekatalog” fra Miljøministeriet, der vil være tæt på at gøre miljøministeren til Danmarks rejsedronning.

For på Miljøministeriets naturarealer opruster man igen i år med nye muligheder for oplevelser i den danske natur. I forvejen er der gratis naturruter og gratis overnatning, men i år har Naturstyrelsen sat nye tiltag i gang, med endnu bedre tilbud i sommerferien. Både for danskere og turister.

- Der er god grund til at gøre den danske natur mere konkurrencedygtig, ikke mindst i forhold til at blive på sofaen i sommerferien. Det er godt for dem, der ikke har råd til dyre rejser i udlandet, og det er godt for vores turisterhverv, at danskere holder ferie hjemme. Og der er så mange oplevelser, der bare venter derude, som vi nu gør mere tilgængelige, siger miljøminister Pia Olsen Dyhr (SF).

Toppen af Mols Bjerge, Agri Bavnehøj 133 m over havet

Blandt de mange nyheder er:

Naturstyrelsen udvikler digitale naturguides, så man får bedre information og bedre kan planlægge fx cykelturen. Der er omkring 20 nye guides, der dækker fx Vestskoven, Bulbjerg, Livø, Røsnæs og Randbøl Hede.

Styrelsen har i samarbejde med Vejdirektoratet og Arbejdsmarkedets Feriefond moderniseret udinaturen.dk , så der nu er bedre oversigt over friluftsfaciliteter og arrangementer over hele landet. Kortet kan nu også benyttes fra smartphones.

Gratis overnatning har statens skove altid tilbudt, enten i shelters eller under åben himmel. Men i år udvides antallet af naturområder, hvor der også er mulighed for fri teltning med ti nye steder, så der nu kan teltes frit i 155 naturområder i landet. Du kan finde de mange tilbud på http://www.naturstyrelsen.dk/Naturoplevelser/

Antallet af friluftstilbud i Nationalpark Mols Bjerge er også eksploderet efter indvielsen af en lang række nye faciliteter, der skal give de besøgende i Mols Bjerge mulighed for at vandre, cykle, ride eller opleve i nationalparken på allernærmeste hånd. Du kan læse mere om tilbuddene her .