Grøn Ferie – også i Nordsjælland

25-06-2013

Masser af nyheder i årets tilbud om ferieoplevelser i den danske natur. I Nordsjælland kan du få mange gode oplevelser i naturen. De fleste er gratis.

Masser af nyheder i årets tilbud om ferieoplevelser i den danske natur. I Nordsjælland kan du få mange gode oplevelser i naturen. De fleste er gratis.
Pia Olsen Dyhr

Miljøminister Pia Olsen Dyhr og hendes datter Laura havde en fin nat i Grønæsse Skov, selvom fuglene startede deres morgensang ret tidligt.

Helt nye digitale rejseguider, nye skove med fri teltning, nye naturstier, nye naturcentre, nyt naturkort med mobilversion, nye foldere og nye apps.

Der er nogle af nyhederne i årets ”feriekatalog” fra Miljøministeriet, der vil være tæt på at gøre miljøministeren til Danmarks rejsedronning.

For på Miljøministeriets naturarealer opruster man igen i år med nye muligheder for oplevelser i den danske natur. I forvejen er der gratis naturruter og gratis overnatning, men i år har Naturstyrelsen sat nye tiltag i gang, med endnu bedre tilbud i sommerferien. Både for danskere og turister.

- Der er god grund til at gøre den danske natur mere konkurrencedygtig, ikke mindst i forhold til at blive på sofaen i sommerferien. Det er godt for dem, der ikke har råd til dyre rejser i udlandet, og det er godt for vores turisterhverv, at danskere holder ferie hjemme. Og der er så mange oplevelser, der bare venter derude, som vi nu gør mere tilgængelige, siger miljøministerPia Olsen Dyhr (SF).

Blandt de mange nyheder er:

Naturstyrelsen udvikler digitale naturguides, så man får bedre information og bedre kan planlægge fx cykelturen. I Nordsjælland har Gribskov, Tisvilde Hegn, Grønholt Vang og Knurrenborg Vang  fået nye naturguides og flere er på vej. Naturområder

Styrelsen har i samarbejde med Vejdirektoratet og Arbejdsmarkedets Feriefond moderniseret udinaturen.dk, så der nu er bedre oversigt over friluftsfaciliteter og arrangementer over hele landet. Kortet kan nu også benyttes fra smartphones.

Statens skove har altid tilbudt gratis overnatning, enten i shelters eller under åben himmel. Men i år udvides antallet af naturområder, hvor der også er mulighed for fri teltning. I Nordsjælland handler det om Grønæsse Skov og Endrup Hegn. Fungerende miljøminister Pia Olsen Dyhr har netop i nat afprøvet den frie teltningsmulighed i Grønæsse Skov.

Siden sidste sommer er der kommet en række nye tilbud i Nordsjælland. Find vej i … har udvidet med en orienteringsbane ved Eghjorten ved Hillerød. Og så er det kommet to nye Hundehegninger i henholdsvis Ullerup Skov og Høbjerg hegn. Der er kanoudlejning i Esrum Sø, nu med mulighed for at sove i tipi på en plads i Gribskov ned til Esrum Sø. Længere syd på langs Esrum Sø har Traktørstedet Fændrik Hus åbnet i week-ender. Det kan kombineres med Færgesejlads på Esrum Sø.

D 4. juli afholdes der en Kongelig jagttur med bus fra Dansk Jagt- & Skovbrugsmuseum ud i Gribskov med parforcejagtveje, sommerbuk på grill og aften pürsch. Tilmelding senest d. 26.6 se: www.oreferie.dk .

I Nordsjælland har vi en fantastisk natur og vi arbejder hele tiden på at gøre mulighederne for at opleve den bedre, siger Skovrider Jens Bjerregaard Christensen, og byder alle velkomne til at benytte de mange muligheder for gode naturoplevelser.

Du kan finde de mange tilbud på www.udinaturen.dk eller http://www.naturstyrelsen.dk/Naturoplevelser/