Mærkelige dyr set i Rold Skov

05-06-2013

Mærkelige dyr set i Rold Skov. Nogle tror det er ulv, men det er det langt fra.

Foto: Ellen Sveistrup

Er du til oplevelser af en anderledes karakter? Så går der for tiden nogle mærkelige dyr rundt i Rold Skov. Nogle har forvekslet dem med en ulv, men der er langt fra tale om en sådan. Hvis du løber en tur i skoven, eller kører i bil i området, så kan du være heldig at spotte dem. Faktisk er der tale om vildfår, eller mufloner som de hedder. Flere brugere af skoven har set dem og undret sig over deres udseende, for de ligner nu ikke helt de andre dyr i skoven. Og med god grund.

Mufloner er vildfår der oprindelig stammer fra Sardinien og Korsika. De er cirka 70 cm høje over skulderen og hannerne har et kraftigt, smukt snoet horn med et trekantet tværsnit. Dyrene blev indført til Danmark i 1950'erne, efter inspiration fra Østrig og Tyskland, hvor man drev jagt på dem. Idag findes de kun som fritgående bestande på blandt andet Vejrø, Brandsø og Æbleø og ellers lever de kun i hegninger. Dyrene er sociale og lever i flokke med kun hanner eller hunner. De er nøjsomme og kan leve af blandt andet græs, mosser og laver.

Foto: Thomas Granvig I Rold Skov er der kun set en han og en hun, der går sammen og de lader sig gladelig fotografere på kort afstand, så der må være tale om nogle undslupne mufloner.

Vil du ud og kigge efter dyrene, så er der størst sandsynlighed for at møde dem på vej ind til Store Økssø, det vil sige i området mellem Møldrupvej og Mosskovpavillionen. Og når du nu er i området, så hvorfor ikke tage en dejlig gåtur rundt om den skønne Store Økssø og nyde duftene og lydene omkring søen?