Ny bro genåbner vandrerute i Skjern Enge

18-06-2013


Bridge over troubled water
Tirsdag den 18/6 2013 blev den lille, nye pontonbro i Vesterenge indviet - og genåbner dermed for nye spændende oplevelsesmuligheder i Skjern Enge.
Baggrunden for projektet er et samarbejde mellem Naturstyrelsen, Ringkøbing-Skjern Kommune og virksomheden Orla Hansen A/S.  Kommunen ville gerne opstarte noget offenlig-privat innovationssamarbejde omkring problemløsninger og -udvikling. Naturstyrelsen lokalt har en række udfordringer i den daglige drift og efter et par indledende møder mellem parterne var projektideen skabt.

Problemet!
Hos Naturstyrelsens lokale forvaltning har det længe været et problem, at den dynamiske, uregerlige, genskabte Skjern Å, graver små sideløb ind over engene og hindrer færdsel for de mange besøgende. Den gamle træspang blev årligt skyllet bort af vandmasserne ved oversvømmelser eller knust af isen i vinterhalvåret. Desuden krævede træspangen en del vedligehold.

Løsningen!
En ny, mobil bro, der er bygget i aluminium, svømmer på overfladen og følger vandstanden. Den er let og flytbar og kan hjemtages om vinteren (håndteres af 1 skovarbejder). Broen, der efterhånden oxyderes, bliver matgrå så den ikke virker forstyrrende i landskabet.

Genåbner for populær vandrerute.
Den nye, mobile bro åbner igen op for to vandreruter på henholdsvis 6 og 8 km langs Skjern Å med masser af oplevelsesmuligheder. Bl.a. kan man nu vandre fra Amholm P-pladsen eller P-pladsen ved det store fugletårn (mellem Lønborg-Skjern) - og hele vejen rundt om Vesterenge - og endda hele vejen ud til Skjern Å deltaet ved Ringkøbing Fjord.

På vandreturen er der bl.a. mulighed for at få et glimt af vildhestene eller skestorkene, der jævnligt overflyver vandreruten.

Yderligere oplysninger: Skovfoged Niels Dahlin Lisborg, tlf. 2141 8644.