Ny riderute mellem Lille Norge og Blokhus Klitplantage

03-06-2013

Riderute med mulighed for pause undervejs

Den sammenhængende riderute fra Lille Norge til Blokhus Klitplantage er nu helt klar til brug.

Ruten er lavet i et samarbejde med Jammerbugt Kommune fortæller Anne Mette Finnerup fra Naturstyrelsen Vendsyssel og fortsætter:
”Træstubbe er blevet knust, nye ruter er lavet og de sidste stipæle er sat op.
Rideruten går langs med sti 100 på strækningen mellem P. Ejerstedgårdsvej ved Lille Norge og Bredbjergvej. Rideruten snor sig nogle steder på tværs over vandreruten, da der findes mange jorddiger i dette skovområde, som ikke må gennembrydes, da de er beskyttede.

Rideruten fortsætter ad Pirupvejen til Hune Plantage og videre ad Stenmarksvej til Blokhus Klitplantage. Ruten ligger her delvis på private arealer og veje og vedligeholdes på disse af Jammerbugt Kommune.

I Blokhus Klitplantage er der lavet en ny ridesti til erstatning for en del af den tidligere ridesti, som Naturstyrelsen Vendsyssel ønsker at bruge som vandrerute. Som noget nyt vil vi gerne give rytterne mulighed for at holde en pause på turen. Ved Rødhusvejen/Ridevejen i Blokhus Klitplantage er der lavet en hestefold og opsat bord og bænke. På Hunetorpvej, hvor det er vores erfaring at mange kommer med hestetrailer, er der sat en bom op, så man kan binde sin hest der og sadle op.”

”Vi er meget glade for at samarbejde om at forbinde stier i skovområderne så der kan laves længere, sammenhængende ruter” afslutter Marianne Fisker fra Jammerbugt Kommune.

Yderligere oplysninger:Anne Mette Finnerup, tlf. 21 61 83 30

Riderute Lille Norge til Blokhus.jpg