De Vilde Blomsters Dag - søndag den 16. juni.

13-06-2013

”Tag ud og se på vilde planter søndag den 16. juni.” Denne dag afholder Dansk Botanisk Forening De Vilde Blomsters Dag for 27. gang i træk med 85 ture over hele landet. Turene giver mulighed for gode botaniske oplevelser på nogle af landets bedste botaniske lokaliteter.

Naturstyrelsen Storstrøm og Græsningsforeningen Høje Møn indbyder til en botanisk skovtur i Klinteskoven. Her vokser der mange spændende og sjældne planter. Især i Grimsdalen, hvor kridtet ligger højt i jordoverfladen !  Ellers søger vi jo ud i overdrevet, når vi skal på botanisk ekskursion. Men hvad så med alle de orkidéer, der vokser i skoven ? Dem skal vi forsøge at finde på denne tur.

Faktisk er det meget spændende at studere de forskellige vækstvilkår, der er afgørende for, hvilke planter der vokser hvor ! Lys/skygge, tør/fugtig, mor/muld/kalk, læ/forblæst er nogle af de faktorer, der danner planternes "nicher"; - hvor lige netop dén bestemte art har tilpasset sig og kan klare sig i konkurrencen med andre arter.

Lyder det spændende ? Så er De vilde Blomsters Dag lige noget for dig !

Tid: Søndag d. 16. juni 2013 kl. 13.30-16.30 i Klinteskoven

Mødested: P-pladsen ved Havrelukke, midt på Bilvejen gennem Klinteskoven, 4791 Borre.

Arrangører: Græsningsforeningen Høje Møn og Naturstyrelsen Storstrøm

Guider: Biolog Ebbe Møller Olesen og skovfoged HC Gravesen
Medbring: Gode gå-sko, samt kaffe og kage til en lille pause undervejs.

Flere oplysninger, herunder det samlede program for De Vilde Blomsters Dag i Norden 2013 kan også findes på Dansk Botanisk Forenings hjemmeside på: http://vildeblomstersdag.dk/

Turen er gratis