Planteskole skal give børn klimaansvar

01-05-2013

Ny klimaplanteskole er åben for Fredensborg Kommunes børn.

Omkring 300 børn fik i går, d. 30.4,  jord under neglene da Fredensborg Naturskole åbnede en helt ny Klimaplanteskole i samarbejde med Naturstyrelsen Nordsjælland på den gamle Planteavlsstation i Humlebæk. Børnene kom fra daginstitutioner og skoleklasser i Fredensborg Kommune, og de var med til både at plante nye træer, så græs og blomster, anlægge en insektvold og bygge fuglekasser.

Alt sammen for at gøre børnene mere klimabevidste og give dem større indsigt i sammenhængen mellem adfærd, energiforbrug og CO2. Når træerne er blevet passet og plejet og vokset til en vis størrelse, skal de plantes ud på børnenes egne daginstitutioner og skoler. Det skal på sigt blive til 1600 træer hvert år. Børnene kommer igen i 4 planlagte forløb på Planteskolen gennem deres skolegang og i børnehaven. De gøres på den måde fortrolig med klimaproblematikken, og hvad der kan gøres ved den.

Børn planter træer. Foto: Anne Johannisson

Der blev gået til den og børnene fik sået og plantet en del af den nye klimaplanteskole til. Fra næste uge kommer de første hold og starter deres forløb i planteskolen, som vil udvikle sig i løbet af de næste år.

Børn sår bøgefrø. Foto: Anne Johannissson

Bøgefrøene dækkes med net. Foto: Anne Johannissson

Børn sår græs og blomster. Foto: Anne Johannissson

Børn laver en insektvold. Foto: Anne Johannissson