Naturen på toppen 2013

21-03-2013

”Naturen på Toppen” er igen udkommet med et væld af oplevelser. Denne gang udgivet som en del af Naturstyrelsens hjemmeside. Blandt nogle af årets nyheder og highlights kan nævnes: Havkajaktur i Kattegat, STEDSANS om Skagensmalernes landskaber, ture i forbindelse med Skagen købstadsjubilæum, Geocaching og GPS-løb, vær Robin Hood for en eftermiddag i Blokhus Klitplantage. Se på spændende klitflora på ”Blomsternes dag” i klitlavningerne i Tornby Klitplantage.

Naturen på Toppen er igen udkommet med et væld af oplevelser. Denne gang udgivet som en del af Naturstyrelsens hjemmeside. Blandt nogle af årets nyheder og highlights kan nævnes: Havkajaktur i Kattegat, STEDSANS om Skagensmalernes landskaber, ture i forbindelse med Skagen købstadsjubilæum, Geocaching og GPS-løb, vær Robin Hood for en eftermiddag i Blokhus Klitplantage. Se på spændende klitflora på ”Blomsternes dag” i klitlavningerne i Tornby Klitplantage.

Vi har igennem årene vist mange naturperler for vore gæster. Vore naturvejledere og guider er erfarne folk med et stort kendskab til det lokalområde, som de guider i. I år byder vi på 109 meget forskellige ture spredt over hele landsdelen”, siger naturvejleder Thomas Retsloff og fortsætter: ”I programmet er der nyheder og gamle kendinge. Der er arrangementer med aktiviteter for børnefamilier, der er ture med fortællinger om natur og kultur, og er man til motion og sundhed, er der cykelture og lange vandreture. Der er også ture for de, som ikke er helt så mobile, og der er ture om sund og spændende mad i naturen. Fællesnævner for alle ture og arrangementer, er lysten til at komme ud og dele oplevelserne i naturen sammen med andre mennesker”.

Udover at nogle af arrangementer er særligt egnede for gangbesværede og folk som bruger kørestol, så gentager vi sidste års kæmpesucces med at lave adgang til Råbjerg Mile for kørestolsbrugere.

Turene som Naturstyrelsen afholder i Skagen og Hjørring Kommuner vil desuden sammen med et væld af andre tilbud i landsdelen blive offentliggjort i ”Den gode historie” og her udgivet i samarbejde med Toppen af Danmark. Disse publikationer vil kunne fås på turistbureauer, større attraktioner, biblioteker og hele overnatningssektoren. I Jammerbugt Kommune vil Naturstyrelsens arrangementer blive publiceret i forbindelse med udgivelsen af magasinet ”Det sker”, som fås på kommunens turistbureauer.

Yderligere oplysninger: Naturvejleder/Skovfoged  Thomas Retsloff, tlf. 21 61 83 31

Link: Naturen på toppen 2013