Find julepynt i den himmerlandske natur

21-11-2013


Skovene i Himmerland bugner af farverige bær, kogler og blødt mos, man frit kan tage med hjem. Men pas på med at klippe gran fra træer, der er væltet i stormen.
Vinteridyl

Hvis man har lyst til at lave sine egne juledekorationer, så er der god grund til at tage en tur ud i de himmerlandske skove.

I Rold Skov og andre statsskove kan man slippe kreativiteten løs og samle ind af bær, kogler, krogede grene, og hvad man ellers kan bruge til at skabe hygge i hjemmet. Og det er ganske gratis.

Jagten på julepynt fra naturen er sjov for både børn og voksne, og så kan man samtidig få en masse frisk luft og motion.
Læs mere om jul i naturen på Naturstyrelsens hjemmeside
Juleskovtur for hele familien.
Traditionen tro er der igen i år mulighed for at komme ud i Rold Skov og samle julepynt til sin juledekoration. Turen sluttes af med lidt varmt at drikke i Klænghuset, mens blomsterdekoratør Pia Rasmussen giver inspiration til hvordan årets juledekorationer kan se ud.
Dato: Søndag 1. December 2013 Kl. 10-12
Mødested: Mosskovgård, Møldrupvej 26, 9520 Skørping
Arrangør: Skov- og naturtekniker Kim Øbro og skovløber Claus Guldbæk, Naturstyrelsen i samarbejde med blomsterdekoratør Pia Guldbæk.

Få mere inspiration til arrangementer og aktiviteter på kortet "Ud i naturen" her
eller kig i Naturguiden for Himmerland og det sydlige Vendsyssel
her

Storm blæser julegran ned
Stormen den 28. oktober væltede rigtig mange grantræer, der nu ligger på skovbunden. Naturstyrelsen opfordrer til, at man er meget forsigtig med at tager gran fra stormfældede træer, der meget ofte ligger i spænd og derfor kan være livsfarlige.