Find julepynt i Vendsyssels natur

21-11-2013

Hvis man har lyst til at lave sine egne juledekorationer, så er der god grund til at tage en tur ud i Vendsyssels skove.

Skovene i Vendsyssel bugner af farverige bær, kogler og blødt mos, man frit kan tage med hjem....

Men pas på med at klippe gran fra træer, der er væltet i stormen!

Hvis man har lyst til at lave sine egne juledekorationer, så er der god grund til at tage en tur ud i Vendsyssels skove.

I Skagen Plantage, Tversted Plantage, Blokhus Plantage, Tranum Plantage og andre statsskove kan man slippe kreativiteten løs og samle bær, kogler, krogede grene, og hvad man ellers kan bruge til at skabe hygge i hjemmet. Og det er ganske gratis.

Havtorn (Hippophaë rhamnoides) har meget smukke orange eller gule bær. (Foto: Thomas Retsloff - Naturstyrelsen) Hede-rensdyrlav (Cladonia portentosa) er meget almindelig i Vendsyssel og på Læsø (Foto: Thomas Retsloff - Naturstyrelsen)

Lige nu er skoven fyldt med farvestrålende ting, man kan bruge til julepynt. Jagten på blade, bær, mos og kogler er sjov for både børn og voksne, og så får man samtidig masser af frisk luft og motion, siger skovfoged og naturvejleder Thomas Retsloff fra Naturstyrelsen i Vendsyssel.


Læs mere om jul i naturen på Naturstyrelsens hjemmeside:

http://www.naturstyrelsen.dk/Naturoplevelser/NetopNu/Jul/

Naturvejledning med nisseorkester

I december måned holder Naturstyrelsen i Vendsyssel nissekomsammen ved Den Tilsandede Kirke, hvor naturvejlederen viser vej til de gode steder at samle ind og giver idéer til, hvordan man kan sætte juledekorationerne sammen. På gåturen i skoven, kan man være heldige at møde et rigtigt nisseorkester og inden man går hjem, er der kakao og julegløgg med æbleskiver til. Mon ikke der er pyntet op og julemusik i det gamle kirketårn. Turen foregår 8. december ved Den Tilsandede Kirke i Skagen Klitplantage.

http://udinaturen.dk/arrangement/nissekomsammen-ved-den-tilsandede-kirke/12023

Storm blæser julegran ned

Stormen 28. oktober væltede rigtig mange grantræer, der nu ligger på skovbunden. Heldigvis slap vi næsten fri i Vendsyssel, men Naturstyrelsen opfordrer til, at man er meget forsigtig med at tage gran fra stormfældede træer, der meget ofte ligger i spænd.

Det kan være fristende at hente julegran på træer, stormen har væltet. Men skal tænke sig meget godt om, og kun gøre det, hvis det væltede træ ligger helt for sig selv. Flere træer, der ligger oven på hinanden, ligger tit i spænd. Og meget store kræfter kan blive udløst, hvis man rører ved dem. Det er livsfarligt , siger skovfoged Thomas Retsloff.

Yderligere oplysninger:

Thomas Retsloff, Skovfoged, Naturstyrelsen Vendsyssel, Mobil: 21618331, e-mail:

Jesper Blohm-Hansen, Skovrider, Naturstyrelsen Vendsyssel, Mobil: 21618300, e-mail: