Hundeskov i Skagen Klitplantage

28-11-2013

Stort hegnet område, hvor din hund må løbe frit

Stort hegnet område, hvor din hund må løbe frit

Naturstyrelsen har etableret en hundeskov i Skagen Klitplantage tæt ved parkeringspladsen ved kiosken ved Den tilsandede Kirke.

Det er vores erfaring, at folk er rigtig glade for en hundeskov, og det er en god måde at undgå løse hunde, der generer vildtet , udtaler Anne Mette Finnerup, der arbejder med planlægning af faciliteter til publikum hos Naturstyrelsen Vendsyssel.

En af de tre klaplåger i det nye hundehegn. (Foto: Anne Mette Finnerup - Naturstyrelsen) Her kan hunde boltre sig uden snor. (Foto: Anne Mette finnerup - Naturstyrelsen)

Hundeskoven er etableret i et område, hvor der er fjernet Contortafyr. Denne træart plantede man i sin tid for at give læ og for at stoppe sandflugten. Men den er ikke hjemmehørende i Danmark, og nu hvor sandflugten er under kontrol, arbejder vi på at skabe skove med mere variation i træarterne og at øge biodiversiteten. Der er derfor primært plantet skovfyr og eg i den nye hundeskov. I fremtiden skal disse være frøkilder til en mere naturnære drift, udtaler Mogens Sonne Hansen, der står for skovdriften hos Naturstyrelsen Vendsyssel.

Under planlægningen er der blevet lagt stor vægt på inddragelse af flere brugergrupper, og vi har samarbejdet med den lokale mountainbike klub, der bruger området. MTB ruten er blevet ændret og forbedret i forbindelse med hegningen , udtaler Anne Mette Finnerup.

Hegnet er 1,5 km langt og dækker 10 ha. Der er opsat 3 klaplåger, hvoraf den ene findes ved parkeringpladsen ved kiosken. Der finders desuden 2 klaplåger i hver ende af Huttemeiersvej.

Hundeskove på Naturstyrelsens arealer ses hjemmesiden: www.udinaturen.dk

Yderligere oplysninger

Anne Mette Finnerup, tlf. 21 61 83 30