Find julepynt i Nordsjællands natur

20-11-2013

Naturstyrelsen Nordsjælland dyrker økologiske juletræer, der vokser uden brug af kunstig kemi. Fæld selv eller køb et økologisk juletræ produceret et andet sted i skoven d. 15.12.

Det er nu der er kogler, træsvampe og blødt mos skovene, man frit kan tage med hjem.
Men pas på med at klippe gran fra træer, der er væltet i stormen.

Hvis man har lyst til at lave sine egne juledekorationer, så er der god grund til at tage en tur ud i Nordsjællands skove. I Gribskov, Tisvilde Hegn, Teglstrup Hegn og andre statsskove kan man slippe kreativiteten løs og samle svampe, kogler, krogede grene, og hvad man ellers kan bruge til at skabe hygge i hjemmet. Og det er ganske gratis.

Tjørn: Foto: Anne Johannisson

"Lige nu er skoven fyldt med farvestrålende ting, man kan bruge til julepynt. Jagten på blade,
bær, mos og kogler kan være en hyggelig aktivitet, og så får man samtidig masser af frisk luft
og motion," siger naturvejleder Anne Johannisson fra Naturstyrelsen i Nordsjælland.
Læs mere om jul i naturen på Naturstyrelsens hjemmeside:
http://www.naturstyrelsen.dk/Naturoplevelser/NetopNu/Jul/

Adventstur
Søndag den 1. december kl. 10 - 12 er der adventstur. Der er tur i skoven, hvor du kan samle grønt og andre materialer til adventskrans og juledekorationer. Der vil på turen blive fortalt om skoven netop nu. Turen er arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening - Halsnæs. Medbring gerne saks og pose til det indsamlede materiale. Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig turen.

Adventskrans. Foto: Anne Johannisson

Mødested: P-pladsen ved indgangen til Auderød Skov (Nordhusvej). Arrangør: DN Halsnæs

Storm har blæser gran ned
Stormen 28. oktober væltede rigtig mange grantræer, der nu ligger på skovbunden. Naturstyrelsen opfordrer til, at man er meget forsigtig med at tager gran fra stormfældede træer.

"Det kan være fristende at klippe julegran på de træer, stormen har væltet. Men skal tænke sig meget godt om, og kun gøre det, hvis det væltede træ ligger for sig selv. Flere træer, der ligger oven på hinanden, ligger tit i spænd. Der kan blive udløst meget store kræfter, hvis man rører ved dem, og det kan være livsfarligt, "siger naturvejleder Anne Johannisson. "Vi har en afdeling i skoven, hvor træerne er håndskovet. Her kan du klippe rødgran". 

Det er i øvrigt ikke tilladt at klippe i levende/stående nåletræer!

Økologiske juletræer. Foto: Anne Johannisson


Køb dit økologiske juletræ ved Eghjorten d. 15.december kl. 10 - 15
Naturstyrelsen Nordsjælland dyrker økologiske juletræer, der vokser uden brug af kunstig kemi. Fæld selv ( der er begrænset antal fæld selv træer i år) eller køb et økologisk juletræ produceret et andet sted i skoven. Træerne kan nettes inden hjemkørsel. Arrangementet foregår ved naturlegepladsen Eghjorten, Jespervej 309, 3480 Fredensborg. Husk sav. Samme sted er der Juleværksted fra kl. 10.30-14.30, hvor du kan arbejde med træ, kogler, uld og fremstille juledekorationer. Der sælges gløgg, kakao og æbleskiver.
Klik her for kort

God jul!