Mindre skred på Møns Klint - nye fossiler at finde !

11-11-2013

Natten til onsdag d. 17. april skete der et mindre skred på Møns Klint. Det kan opleves ca. 200 m. syd for den store trappe ved GeoCenter Møns Klint.

"Det nye skred er ikke så stort i forhold til f.eks. det store skred ved Store taler i 2007", fortæller skovfoged ved Naturstyrelsen, H.C. Gravesen. "Dette klinteparti mellem Freuchens Pynt og Græderen har haft et betydeligt overhæng. I løbet af vinteren og det tidlige forår er kridtet blevet påvirket af det hårde vejrlig med østenvind og skiftende frost og tø, og derfor skrider det nu", lyder skovfogedens vurdering. "Læg også mærke til de store mængder kridt, der ligger på stranden syd for skredet, - som et resultat af samme vejr-påvirkning".

Naturstyrelsen har sat en afspærring på skredet tæt på klintens fod. "Vi har erfaring for, at der kan falde nogle mindre blokke af kridt ned i nogle dage efter et skred", siger H.C. Gravesen. "Men man kan altså godt færdes på stranden og gå på fossiljagt på den nye halvø, når blot man færdes med fornuft. Og man færdes som altid på eget ansvar på Møns Klint", slutter han.

Som altid, når der sker skred på klinten, kommer der en masse nye fossiler med ned på stranden. Så nu går den vilde jagt på vættelys, østersskaller, søpindsvin, enkeltkoraller osv. og man kan nu igen opleve klinten lidt på afstand, når man går de ca. 50 m. ud på den nydannede halvø af kridt.

Fossiljægere anbefales at medbringe en hammer og en god rygsæk til alle fundene. Og hvis du har noget tøj, du gerne vil gøre kridhvidt, så tag endelig dét på!

Midt på den nye halvø står et bøgetræ nok så flot - men på lånt tid.