Limfjordens perle bliver renoveret

25-03-2013

Nu begynder renovringsarbejdet på Livø for at gøre øen til Limfjordens mest bæredygtige besøgssted og refugium.

 

Ro. Med sin stilhed, nærhed og charme skal Livø kunne tilbyde noget helt særligt til turister året rundt. Foto: Privat.


Med støtte fra Realdania sætter Naturstyrelsen nu det første af øens markante huse i stand, så den gamle funktionærbolig ’Nonnebo’ bliver indrettet med fire ferielejligheder.

Renoveringen åbner mulighed for, at turister kan overnatte på øen under mere moderne forhold, end det kan lade sig gøre i dag.

Limfjordens perle
Livø ligger som en naturskøn perle i Limfjorden, og med kun ni faste beboere og ingen biltrafik udgør den det perfekte sted for en oplevelse væk fra hverdagens stress og jag.

Besøgstallet på Livø er dog de senere år dalende, og derfor har Realdania og Miljøstyrelsen i samarbejde med Naturstyrelsen udarbejdet en helhedsplan, der gennem øget oplevelsesturisme og et bæredygtigt energiforbrug skal sikre indtægtskilder, så den faste ø-befolkning kan blive der og drage nytte af de ressourcer, øen kan tilbyde.

Naturens stillekupé
Istandsættelsen af funktionærboligen ’Nonnebo’ foretages med henblik på at demonstrere forretningskonceptet i projektet ’Grøn Livø – Naturens stillekupé’, som bygger på en nytænkning af øens eksisterende kvaliteter, med særlig fokus på flere aktiviteter og bedre overnatningsmuligheder for øens gæster.

Bygningen fra 1940 har høj bevaringsværdig værdi og er en væsentlig del af Livøs kulturmiljø, som er en unik pendant til øens rige og varierede natur.

Moderniseringen tager udgangspunkt i de eksisterende arkitektoniske og kulturhistoriske værdier, som huset rummer.

Både til sommer og vinter
Tanken er, at huset kan fungere som feriested for familier i højsæsonen og som afstressende og inspirerende naturrefugium for kunstnere og andre i yderperioderne.

Øen udvider gennem grundig opgradering af overnatningstilbud sin målgruppe, og ikke mindst bliver det mere attraktivt også at besøge øen uden for højsæsonen.

Læs mere om projekterne på Livø

Læs mere om Livø i den digitale naturguide

Kontakt

Birgitte Palle

Specialkonsulent
Naturstyrelsen Himmerland