Find julepynt i Thy og Hanherreds natur

14-11-2013

Plantagerne bugner af forskellige kogler, krogede grene og blødt mos, man frit kan tage med hjem. Der er også mulighed for at indsamle gran i nogle områder eller på en af de offentlige juleture.

Hvis man har lyst til at lave sine egne juledekorationer, så er der god grund til at tage en tur ud i plantagerne i Thy.

I bl.a. Kollerup og Hvidbjerg Plantage kan man slippe kreativiteten løs og samle løs af bær, kogler, krogede grene, og hvad man ellers kan bruge til at skabe hygge i hjemmet. Og det er ganske gratis.

"Lige nu er skoven fyldt med farvestrålende ting, man kan bruge til julepynt. Jagten på blade, bær, mos og kogler er sjov for både børn og voksne, og så får man samtidig masser af frisk luft og motion, siger forstfuldmægtig Anne-Sophie Freltoft Knudsen fra Naturstyrelsen Thy.

Læs mere om jul i naturen på Naturstyrelsens hjemmeside

Jule- og adventsture
I november og december måned er der jule-skovture, hvor naturvejleder viser vej til de gode steder at indsamle diverse ting og sager til juledekorationerne og sørger for at der er lidt gran til at tage med hjem.

Turene foregår den 23. november kl. 13.30-15.30 fra den tidligere plantørbolig i Tvorup Plantage og den 1. december kl.10.00-12.00 fra skovløberboligen i Hvidbjerg Plantage.

Find dit julegran
I Naturstyrelsen Thy’s plantager er der mulighed for at samle fint gran i Kollerup og Hvidbjerg Plantage. Det kan man gøre nu, hvor de professionelle firmaer er færdige med at høste gran til salg.

Se på kort, hvor man må samle gran på skovbunden i Kollerup Plantage og Hvidbjerg Plantage .

Fæld et juletræ til din lokale institution, skole eller forening
Naturstyrelsen Thy har stadig enkelte juletræsbevoksninger, hvor juletræerne er dyrket uden brug af kemiske stoffer. Her kan man den 27. november kl. 10-12, gå ud og fælde sit eget træ til sin lokale institution, skole eller forening. Der vil være sat skilte op fra P-pladsen ved skovlegepladsen i Vilsbøl Plantage til juletræsbevoksningen. Husk saven.

Hvis din lokale institution, skole eller forening ønsker en juletræstur i skoven alene, sker det ved bestilling af en naturvejledningstur ved at sende en mail til .