Find julepynt i naturen

18-11-2013

Det er tid at samle mos og kogler. Deltag også i hyggelige julearrangementer

Skovene i Trekantsområdet bugner af farverige bær, kogler og blødt mos, man frit kan tage med hjem. Men pas på med at klippe gran fra træer, der er væltet i stormen.

Hvis man har lyst til at lave sine egne juledekorationer, er der god grund til at tage en tur i skoven.

I de statsejede skove kan man slippe kreativiteten løs og samle bær, kogler, krogede grene og blødt mos til at skabe hygge i hjemmet. Og det er ganske gratis.

- Lige nu er skoven fyldt med farvestrålende ting, man kan bruge til julepynt. Jagten på blade, bær, mos og kogler er en aktivitet, der samler børn og voksne, og så er det en god anledning til at komme ud at få lidt frisk luft og lidt sol i ansigtet, siger naturvejleder Helle Thuesen fra Naturstyrelsen i Trekantsområdet. Tommelfingerreglen er, at man må samle til eget forbrug, dvs. cirka en bæreposefuld. Så der også er til de næste skovgæster.
Læs mere om jul i naturen på Naturstyrelsens hjemmeside:

http://www.naturstyrelsen.dk/Naturoplevelser/NetopNu/Jul/

Poseklip og julemarked
I november og december måned afholder Naturstyrelsen Trekantsområdet tre julearrangementer. Den 24. november er der poseklip i Gødding Skov mellem Vejle og Billund. Her kan man for en halvtredser fylde en stor pose med gran til dekorationer.

Den 8. december er der julemarked på Landbomuseet Kolding kl. 10.00-16.00. Her kan man fælde sit eget juletræ, og der kan købes gran og julepynt. Der vil også være gløgg og andre godter, og naturvejlederen står klar med aktiviteter for børn og voksne.

Den 15. december er der julemarked på Tønballe Naturskole ved Snaptun kl. 10.00-15.00. Her kan man købe juletræer, gå med naturvejlederen i skoven eller lave vinterfoder til fuglene. Man kan også varme sig med gløgg/kakao og æbleskiver.

Se kommende arrangementer i Trekantsområdet:

http://udinaturen.naturstyrelsen.dk/UdINaturen/PageMap.aspx?Showtype=3&Id=5422

Storm blæser julegran ned
Stormen den 28. oktober væltede rigtig mange grantræer, der nu ligger på skovbunden. Naturstyrelsen opfordrer til, at man er meget forsigtig med at tage gran fra stormfældede træer.

- Træer, der ligger oven på hinanden, ligger tit i spænd. Og meget store kræfter kan blive udløst, hvis man rører ved dem. Det kan være livsfarligt, siger skovfoged Claus Simonsen og fortæller, at man kun skal klippe grene af et træ, hvis det ligger helt for sig selv.