Spis naturen i efterårsferien

08-10-2013

Efterårsferien er et godt tidspunkt at tage ud i naturen og se bladene stå i flammer. Men man kan mere end blot at nyde synet.

Naturen må gerne betrædes

Efterårsferien er et godt tidspunkt at tage ud i naturen og se bladene stå i flammer. Men man kan mere end blot at nyde synet.

For der er masser af godbidder tilbage i naturen, inden vinteren kommer: bær, svampe, æbler og nødder, og i statens skove og naturarealer kan man bare kaste sig over det.

Brombærrene er stadig modne og kan findes i stort tal i skovene omkring Jels Sø. Specielt Stensbæk Plantage er udsøgt mål for svampesamler. Lige nu er det specielt rørhatte som Karl Johan, man skal være på udkig efter. På hedearealerne synger det på sidste vers med hyben, sortebær og mosebølle, men man kan stadig være heldig at finde de sidste saftige bær. Havtorn findes især i klitterne nord for Lakolk på Rømø.

På statens arealer er der fri adgang til at samle, så længe det er til eget privat forbrug. Ønsker man at indsamle til erhvervsformål eller videresalg skal man have en tilladelse fra Naturstyrelsen.

I private skove er der også mulighed for at samle frugter, bær og svampe, men det skal ske fra vejen eller sti. Man må ikke gå på jagt inde i bevoksningerne.

www.naturstyrelsen.dk kan man finde beskrivelser af en lang række af de fødevarer, der er lige til at hente i naturen lige nu. Der er også omtale af de mange aktiviteter, som Naturstyrelsen arrangerer i løbet af skolernes efterårsferie.

Ved Vadehavet er der i efterårsferien bl.a. mulighed for at komme på østersture og se stære i tusindvis danse i solnedgangen, (sort sol). Du kan finde de forskellige tilbud på www.udinaturen.dk , Her finder du også arrangementer og naturfaciliteter for resten af landet.

Naturstyrelsen har udgivet en folderen Naturen må gerne betrædes, der klart fortæller, hvor man må færdes i naturen. 

Yderligere oplysninger: Skovrider Bent Rasmussen, tlf.: 72 54 36 48 e-mail: