Dalgasskolen indvier madpakkehus ved Harrild Hede

10-09-2013

Godt et par hundrede elever fra Dalgasskolen markerede i dag indvielsen af et nyt madpakkehus på skovlegepladsen nær Naturcenter Harrild Hede.

Ca. 250 elever fra Dalgasskolen i Brande var idag på en fælles skovtur for at indvie et nyt madpakkehus på skovlegepladsen ved Holtum Å nær Naturcenter Harrild Hede.

Madpakkehuset er blevet til ved et såkaldt entreprenørskabsprojekt. Skolens nuværende 6. årgang søgte i 2011 midler fra Miljøministerens pulje, "Fokus på Familieskovturen", til at kunne opføre et madpakkehus på skovlegepladsen i Hastrup Plantage i samarbejde med Naturstyrelsen Midtjylland. Klassens ansøgning var blandt de 44 ud af 172 ansøgere, der fik bevilget midler fra puljen.

I mellemtiden er det nye naturcenter ved Harrild Hede indviet, og det er meningen, at Dalgasskolen og andre lokale skoler skal bruge dette naturcenter frem for Damhus i Hastrup Plantage. Derfor gav det god mening at ændre placeringen af madpakkehuset fra Hastrup Plantage til Harrild Hede.

Ud over at sørge for at skaffe penge til madpakkehuset har 6. årgang været involveret i første fase af byggeriet. De har hjulpet Naturstyrelsens tømrer med at sætte af og grave ud til sokler. Hjemme på skolen har de arbejdet med at visualisere bygningen og på at forberede dagens indvielse.

Skolens øvrige elever var således i dag inviteret i skoven fra morgenstunden. Først skulle den lokale motionsbane klares på tid, dernæst skulle madpakkehuset indvies med taler og klipning af det røde bånd. Endelig skulle alle elever ud på et gps-løb, der også var tilrettelagt af 6. årgang, for at finde juice og boller sponseret af lokale butikker i Brande.