Sild og sæler på Avnø

20-09-2013

Naturen er også for kørestolsbrugere og gangbesværede

Arrangementet

Avnø Naturcenter og Naturstyrelsen inviterer til en spændende naturoplevelse på Avnø, hvor man kan opleve sælerne i Avnø Fjord fra 1. parket, blive klogere på naturområdet Avnø og slutte af med en lun, nyrøget sildefilet.

Turen er tilrettelagt med særlig fokus på kørestolsbrugere og gangbesværede – men alle er velkomne.

Avnø Naturcenter, Flyvervej 40, 4750 Lundby

Lørdag den 21. september

kl. 13 – 15

Baggrundsorientering

Vejen fra p-pladsen ved Avnø Naturcenter til kysten ved fjorden har tidligere været i dårlig forfatning, og bedst egnet for "godt gående støvlefolk", men nu er den omlagt og sat i stand med det særlige formål for øje, at det fremover også skal være muligt for kørestolsbrugere og gangbesværede at komme ud i terrænet, og få del i nauroplevelserne på Avnø.

Vejen er nu rettet op og belagt med et slidlag, som er særligt egnet for kørestole, og ved indgangen til området er der etableret en såkaldt færist, som sikrer at kørestolene kan passere kreaturhegnet samtidig med at køerne på området ikke kan.

Hvor kørestolsvejen ender ved fjorden, er der etableret en udsigtsplads hvorfra der er perfekt udsigt til det stenrev i fjorden hvor sælerne ligger.

Turen

Vi starter ved Avnø Naturcenter kl. 13.00 og drager derefter ad den nye vej ud til kysten og udsigtspladsen. Vejrudsigten for lørdag er god, så vi tør godt love, at der er sæler på revet. På rigtig gode dage imellem 100 og 200 spættede sæler – og måske en havørn. Vi har kikkerter og teleskoper med. Undervejs bliver der lejlighed til at høre mere om sælerne og Avnøs udvikling fra lukket militært område til åbent naturareal.

Når vi er tilbage ved Naturcenteret er der lune, nyrøgede sildefileter og små smagsprøver på årets snapse fra Avnø.

Turen frem og tilbage er på i alt ca. 1,5 km.

Kontaktpersoner:

Naturvejleder Kari Hald tlf. 22496595

Skovfoged Anders Walther hansen tlf. 22496596

Avnø Naturcenter Naturstyrelsen Storstrøm