Nyd svampene i naturen netop nu, men husk …

12-09-2013

Det er netop nu tid til at samle de mange svampe, som myldrer frem i skovbunden efter den sidste tids regn. Rigtig mange får en fantastisk naturoplevelse, når hele familien er ude for at samle svampe til husholdningen.

Der er dog flere og flere steder, hvor den almindelige svampesamler, som samler til eget forbrug, må gå forgæves. Det skyldes, at der i en del af Naturstyrelsen Thys plantager er flere og flere semi- professionelle svampesamlere, som samler til restauranter eller til salg ved vejboder og lignende.

Derfor vil Naturstyrelsen Thy i det kommende efterår vil være meget opmærksomme på, om den indsamling af svampe som foregår, sker efter gældende regler. Naturstyrelsen vil om nødvendigt skride til politianmeldelse, hvis der sker kommerciel handel med svampe samlet på Naturstyrelsens arealer.

De offentlige plantager skal være til gavn for alle, således at vi alle kan få gode naturoplevelser. Alle skal have mulighed for at få svampe med hjem til eget forbrug. Derfor er det i de offentlige skove kun tilladt at samle til eget forbrug – altså " hvad en familie selv forbruger."

Det er under ingen omstændigheder tilladt at samle svampe til videresalg eller anden handel.

Hvis alle overholder denne regel, er der rigelig svampe i plantagerne, til dem som nyder at gå ud og samle svampe til aftensmaden.


Foto: Karsten Frisk