Plantningen af Elmelund Skov er halvvejs

04-04-2014

Den nye Elmelund Skov vest for Odense er godt på vej. Cirka 300.000 træer og buske er nu plantet, og dermed er Naturstyrelsens halvvejs med Danmarkshistoriens største skovplantning i nyere tid.

Skoventreprenør Holger Strøger Hansens traktor med plantemaskine. Foto: Sune Bové

Tusinder og atter tusinder af træer og buske er blevet plantet på markerne vest for Odense. Gennem de seneste tre uger er der arbejdet intenst på den største danske skovplantning i nyere tid: Skoven ved Elmelund. Fra mandag til lørdag har to plantemaskiner kørt på arealerne, og søndagene er blevet brugt til at gøre klar til den næste uges plantninger. På de tre uger er omkring 300.000 små træer og buske kommet i jorden, og dermed er plantningen halvt gennemført.

 Skovfoged Anders Hersø Pedersen har støv på tøjet, mens han med et bredt smil fortæller:

Vi har plantet færdig i området syd for jernbanen ved Bavnedamvej og Sanderumvej. Mod nord har vi plantet det lille areal længst mod vest ved Middelfartvej. Nu er vi i gang med at plante på arealerne omkring Elmelundvej.

 Der plantes over 30 forskellige arter træer og buske. Især i skovbrynene skal der gro flere forskellige arter, så det gælder om at holde tungen lige i munden, når man skal sørge for, at det er de rigtige arter der plantes.

 Skovløber Lasse Høker Eriksen fortæller: 

-  Planterne ligner hinanden til forveksling, for de er jo i vintertilstand, og der er ingen blade at se på. Ens plantekendskab kommer på prøve!

 Indtil nu har skovløber Lasse Høker Eriksen tømt syv store lastvogne for små træer og buske, som han fordeler til plantemaskinernes folk. Der kan være op til 60.000 små planter på en lastvogn, for fremtidens træstammer er endnu ikke tykkere end blyanter.

 Der er stor interesse for skovplantningen. Folk går tur på de nye skovveje, og der spørges til projektet. Skovløber Lasse Høker Eriksen fortæller:

-  Vi ved godt, at vi fylder på vejene med traktorer, lastbiler, anhængere og alt det andet grej. Vi er glade for den store forståelse, som folk i området udviser. Mange tak for den!

 

Kontakt

Anders Hersø Pedsen

Skovfoged

Nyhedsbrev

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.