Strandture d. 5.april kl. 10

02-04-2014

Naturstyrelsen og Gribskov Kommunes borgmester inviterer på strandture d. 5.april Ved Tisvilde Leje og Rågeleje.

Stormene i efteråret har til ført meget affald på nordkystens strande.

Naturstyrelsen og Gribskov Kommunes borgmester inviterer på strandtur d. 5.april. Strandene ser ikke godt ud efter stormen Bodil i december. Nu inviterer Gribskovs borgmester Kim Valentin, skovrider Jens Bjerregaard Christensen, Naturstyrelsen Nordsjælland og den lokale gruppe Hvid Strand alle borgere til en fælles oprydningsdag med tang og sæk. Kommunen giver sandwich og vand til alle, der hjælper.

De sædvanligvis flotte, hvide sandstrande på nordkysten er ikke til at prale af i øjeblikket. De flyder med drivtømmer, marehalm og meget andet affald efter stormen Bodil i december, og det vil borgmester Kim Valentin (V) og Naturstyrelsen i skikkelse af skovrider Jens Bjerregaard Christensen nu gøre noget ved sammen med det frivillige oprydningshold Hvid Strand.

De har taget initiativ til en stor oprydningsdag d. 5. april, hvor alle borgere er inviteret til at hjælpe med at gøre strandene sommerklare. "Det er vigtigt, at vores strande er rene, for de er et stort aktiv for os alle. Det er de både for vores egne udflugter til vandet med venner og familie og for vores turister", forklarer Kim Valentin, der opfordrer borgerne til at gøre det til en hyggedag med venner og familie.

Oprydningen begynder kl. 10.00, og man kan vælge mellem to udgangspunkter. Det ene er ved Stejlepladsen ved Tisvilde Strand, hvor borgmesteren går i front med gribetang og affaldssæk sammen med Skovrider Jens Bjerregaard Christensen. Det andet er Strandbjerggård/Heather Hill. Her går formand for Teknisk Udvalg Bo Jul Nielsen (A) forrest. Begge steder går politikerne sammen med medarbejdere fra Naturstyrelsen og Hvid Strand.

Ligeledes er der begge steder slået et telt op, så det er let at finde, og der er sække og handsker til alle sponseret af organisationen Hold Danmark Rent, mens Gribskov Kommune udlåner gribetænger. Naturstyrelsen stiller makiner til rådighed, så det store og uhåndterlige affald også kan komme væk. Samme dag bliver der sat nye bænke op og strandbålpladsen ved kiosken i Tisvilde bliver genetableret. Gribskov Kommune giver vand og sandwich kl. 12 til alle aktive deltagere og arrangementet slutter klokken 14.

Tid og sted: Oprydningen begynder kl. 10 og slutter kl. 14
I Tisvilde: ved Stejlepladsen
I Rågeleje: Over for Rågeleje Camping (Strandbjerggård).