Lokalt udflugtsmål bliver foretrukket mål for familieskovturen

08-04-2014
Lunken byder på mange smukke udsigter (Foto: Thomas Retsloff - Naturstyrelsen)

Økonomisk støtte til forbedring af oplevelsesmulighederne i Søheden Skov

 

Naturstyrelsen og Brønderslev  Kommune har sammen med engagerede naturvejledere rejst over 1 mio kr. til Søheden Skov.

Søheden Skov med Lunken Naturskole er et knudepunkt for ruter og friluftsfaciliteter i Jyske Ås.  Naturstyrelsen og Brønderslev Kommune ejer to skovområder op ad hinanden og prøver med dette projekt at forene indsatsen, så Søheden Skov fremstår som et samlet område for skovgæsterne.

Der vil i løbet af i år blive anlagt træstier og picnicplads. Lejrpladsen bliver opgraderet med nye shelters og der anlægges en overnatningsplads med en shelter på Hærvejsruten, der går lige gennem området.

Friluftsrådet har desuden støttet et oplevelsesområde, hvor det vil blive muligt at opleve stålorm, egern og andre vilde dyr i området, der har den flotteste udsigt.

”Vi håber at mange flere får øje på denne unikke mulighed for en god dag med oplevelser i naturen” udtaler borgmester Mikael Klitgaard fra Brønderslev Kommune. 

Lokale naturvejledere har været med til at planlægge projektet. Pengene til de ønskede forbedringer blev søgt i en pulje til Friluftsliv hos Naturstyrelsen, Den Grønne Ordning (Energinet) via Brønderslev Kommune og hos NaturErhvervstyrelsen via Grøn Vækst/LAG Brønderslev.

Naturvejleder Mads Birkholt Nielsen supplerer: ”Vi glæder os meget over de gode undervisningsmuligheder vi får i Søheden Skov. Vores naturarrangementer er velbesøgte, og skolernes børn elsker at komme herud i undervisningen”

Pengene skaber også mulighed for at lave bedre parkeringsforhold fra Håndsbækvej,  Der laves desuden et lege/fitnessområde ved picnicpladsen, der skal lokke børn og voksne til leg og bevægelse.

Jeg synes, at det her er et rigtig godt eksempel på de gode resultater vi får, når vi som offentlige myndigheder arbejder sammen om et fælles mål, og jeg tror absolut det bliver et foretrukket mål for familieskovtur og arrangementer fremover”, afslutter Jesper Blom-Hansen, skovridder ved Naturstyrelsen Vendsyssel.

Yderligere oplysninger:

Anne Mette Finnerup, Naturstyrelsen Vendsyssel, Mobil: 21618330, e-mail: Obfuscated Email