Årets naturplejedag i Jydelejet

19-08-2014

Med le, rive og højt humør kan du igen i år søndag d. 21. september deltage i den store naturplejedag i Jydelejet ved Møns Klint.

Årets naturplejedag  i Jydelejet 

Søndag d. 21. september 2014 kl. 10 - 15 

Sommeren har været lang, varm og tør. Det har også sat sit præg på naturen, hvor Høje Møns overdrev er noget mere ”korthåret” end normalt. Men det helt særlige område, hvor de mest sjældne orkidéer står, skal nu alligevel trimmes, så næste års orkidé-blomstring bliver lige så overvældende flot som i de sidste flere år. Med le, rive og højt humør kan du igen i år deltage i den store naturplejedag i Jydelejet ved Møns Klint.

"Det er heldigvis rigtig mange mennesker, der i foråret og sommeren fryder sig over de mange orkidéer i Jydelejet, og det er ikke mindst på grund af den pleje, som de frivillige yder på årets naturplejedag.",  fortæller skovfoged H.C. Gravesen fra Naturstyrelsen Storstrøm og fortsætter: "Vi glæder os til en hyggelig dag i september, hvor alle naturinteresserede indbydes til at deltage og gøre en praktisk indsats. Der skal slås med le og "høet" skal rives væk, så forholdene for de mere nøjsomme overdrevsurter forbedres og der kan blive endnu flere orkidéer."  

Der er mulighed for at låne en rigtig "prof" le, og du kan også få instruktion i at bruge den rigtigt.

En del af hyggen er, når vi spiser frokost sammen i det grønne. Du medbringer selv frokostkurven og måske en hjemmebagt kage, mens arrangørerne byder på drikkevarer i form af sodavand, kaffe og the. 

Arrangører: Græsningsforeningen Høje Møn, Danmarks Naturfredningsforening Vordingborg, GeoCenter Møns Klint, Vordingborg Kommune og Naturstyrelsen Storstrøm.

Mødested: P-pladsen ved Jydelejet, Langebjergvej 1, 4791 Borre

Medbring: Frokost, praktisk tøj, solidt fortøj, arbejdshandsker og følgende redskaber, hvis du har: Le og rive.

Arrangementet er gratis. 

Naturplejedag 2014 – gang i le og rive

Gang i le og rive

 

Se også på

Græsningsforeningen Høje Møn

Danmarks Naturfredningsforening Vordingborg

Geocenter Møns Klint

Oplev naturen i Vordingborg Kommune