Ny cykelsti mellem Hanstholm og Hjardemål

12-12-2014

Den sidste delstrækning i det store cykelstiprojekt ”Bedre adgang til nationalpark Thy” er nu klar til at blive taget i brug.

Cykelsti Hanstholm-Hjardemål2

Foto: Cykelstien som bugter sig gennem landskabet fra Vigsø mod Hanstholm. Det sidste arbejde med at udlægge stenmel, mangler forsat at blive lavet færdig på billedet. 

Etableringen af den sidste delstrækning blev skudt i gang lige efter efterårsferien og nu er stien blevet helt færdig. Den nye cykelsti løber nedenfor kystskrænten fra Hanstholm mod Vigsø, hvor den slå et sving op omkring Vigsø by og videre af Krægpøtvej forbi Vullum Sø, inden den snor sig ind gennem Hjardemål Plantage.

Der er mulighed for at opleve både klithede, naturlige overdrev, flotte søer, havets brusen og klitplantagernes grønne omgivelser, når cyklen luftes på den nye ca. 16 km lange cykelsti fra Hanstholm til Hjardemål. Stien er anlagt som en stenmelsbelagt grussti, som falder godt ind i den omkringliggende natur.

Cykelstien indgår som en del af en større omlægning af Vestkystruten, Nationalcykelrute nr. 1, og vil forhåbentligt være med til at lokke endnu flere turister til området, og endnu flere af de lokale borgere ud på cyklen,” siger forstfuldmægtig Anne-Sophie Freltoft Knudsen fra Naturstyrelsen Thy.

Cykelstien er anlagt af Naturstyrelsen Thy i samarbejde med Thisted Kommune, med økonomisk støtte fra Arbejdsmarkedsferiefond og Den Grønne Ordning for vindmøller.