Tag ud og nyd naturen i juleferien

19-12-2014

Naturen byde på masser af overraskelser også her hen over jul og nytår, så tag på opdagelse med familien i ferien.

Vinden suser og sneen skal vi desværre kigge længe efter i år, men alligevel er der masser at opleve ude i naturen lige nu. En rigtig god oplevelse for hele familien i naturen får I f.eks. ved at finde nogle af de fast orienteringsposter der er sat op i bl.a. Vilsbøl Plantage. I kan printe kort og få mere information om mulighederne her: Findveji. Det er lidt lige som at være på skattejagt, og så er det samtidig en god mulighed for at opdage helt nye steder i skoven.

Egern i hult træ

Undervejs er det oplagt, at holde godt øje med skovbunden, for faktisk er det på denne her årstid, at det er allerbedst at kigge efter dyrespor. Jorden er blød og derfor er det meget nemt at se sporene,” siger naturvejleder Anne-Sophie Freltoft Knudsen fra Naturstyrelsen Thy.

Nogle af de dyr I kan opleve lige nu er krondyr, ræv, hare og egern. Du kan se hvordan sporene fra nogle af de dyr som lever i skoven ser ud her: Dyrespor

Der er også mange andre muligheder for at få nye oplevelser i naturen, dem kan du læse meget mere om i vore nye digitale naturguides, som du finder her: Naturguider

Nogle steder står der rigtig meget vand lige for tiden, så hop i gummistøvlerne og ha en rigtig dejlig tur i skoven, langs havet eller på heden.

Rigtig god jul og godt nytår
Naturstyrelsen Thy