Mandag med fokus på Hammershus' besøgscenter

04-02-2014

Igår mandag den 3. februar havde Naturstyrelsen inviteret til hele to forskellige arrangementer om kommende Hammershus Besøgscenter.

I løbet af dagen blev de første skridt taget til udviklingen af udstillingsområdet i det ny besøgscenter. Erfarne formidlere og aktører med tilknytning til Hammershus var inviteret til workshop om formidlingen af Hammershus. Workshoppen var ledet af Tine Nygaard fra Danmarks Borgcenter, som sammen med Naturstyrelsen har ansvaret for at udvikle udstillingen.
Workshopdeltagerne sprang ud i opgaverne med stor positivitet og bidrog med vigtige erfaringer og idéer, som arrangørerne tager med sig videre i processen mod en ny, spændende udstilling.

Workshop om formidling af Hammershus.

Om aftenen inviterede Naturstyrelsen og Rønne Bibliotek alle interesserede bornholmere til foredrag om det ny besøgscenter.
Omkring 50 nysgerrige deltagere mødte op på Rønne Bibliotek for at høre arkitekt Christoffer Harlang fortælle om besøgscenteret, som han og arkitektfirmaet Arkitema står bag. Christoffer Harlang fortalte entusiastisk om tankerne bag centeret, om at bygge med landskabet og om, hvordan der i øjeblikket arbejdes med at tilpasse bygningen til de behov, der stilles til et besøgscenter netop ved Hammershus.
Deltagerne kunne erfare, at der ligger et meget stort planlægningsarbejde bag sådan et projekt. Der går endnu ca 1 år med at planlægge byggeriet. Og så endnu et år med at bygge det. Byggeriet skal stå klart 31. december 2015.

Christoffer Harlang holder foredrag på Rønne Bibliotek.

Der var stor ros til Christoffer Harlang fra mange af deltagerne for et godt og entusiastisk foredrag, og bagefter var der tid til spørgsmål og kommenterer. Og der kom mange gode input  fra deltagerne til både Christoffer Harlang og skovrider Søren Friese fra Naturstyrelsen, som er bygherre for besøgscenteret: "Hvordan bliver adgangsforholdene uden for åbningstid?", "Hvorfor skal P-pladsen flyttes?", "Hvilke materialer vil I bruge til bygningen?" og "Hvor synlig vil bygningen blive, når man står på Hammershus?" var nogle af de mange gode spørgsmål, som tilhørerne gerne vllle have svar på.


Søren Friese var glad for de fremmødtes aktive deltagelse: "Hverken Christoffer eller jeg selv går upåvirkede hjem herfra idag. Tak for de mange gode spørgsmål og kommentarer. Det er meget velkomment. Bliv endelig ved med at henvende jer, hvis I har noget på hjerte, så vi kan få skabt det bedst mulige besøgscenter" sagde Søren Friese ved foredragets afslutning.