Krybskytteri i Thy

11-02-2014

Ind i mellem opleves der desværre stadig eksempler på krybskytteri på Naturstyrelsens arealer i Thy.

Ind i mellem opleves der desværre stadig eksempler på krybskytteri på Naturstyrelsens arealer i Thy.

Med krybskytteri menes folk som nedlægger vildt, som befinder på et areal, hvor man ikke er jagtberettiget. Senest har man hos Naturstyrelsen konstateret et eksempel, som er afsløret af sneen. I det seneste tilfælde var der fine fodspor efter støvler, et bredt blodigt slæbespor fra et rådyr og på åstedet en efterladt jagtkniv (som er overgivet til politiet).

Krybskytteri var for hundrede år siden noget mange blev drevet ud i af nød og mangel på mad til en stor sulten familie. I dag er der ingen der lider den slags nød, og i det aktuelle tilfælde er det foregået fra en bil hvor bare en lille procentdel af et afdrag sikkert kan mætte en familie i flere uger.

Derfor er det helt utilgiveligt, at nogle giver sig ud i den slags blot for at tilfredsstille deres oplevelsestrang. Den slags natlige ugerninger medfører ofte store lidelser for de dyr der bliver skudt på, da det ofte er svært at afgive et præcist dræbende skud i dårligt lys. Samtidig er det dødsens farligt for andre mennesker, når der skydes under den slags omstændigheder, da man ikke kan se baggrunden og hvor en eventuel vildfaren riffelkugle havner.

Den slags overtrædelser tager vi alvorligt og der overdrages til politiet. De forårsager kun lidelser på dyrene og stor fare for andre mennesker. Naturstyrelsen holder et vågent øje med sine arealer.