Frivillig indsats i naturen giver penge til lokalområdet

23-01-2014

Økonomisk støtte til forbedring af Blokhus Gateway

Naturstyrelsen og Jammerbugt Kommune har med Gateway Blokhusgruppens hjælp rejst 800.000 kr. til Blokhus Gateway.

Økonomisk støtte til forbedring af Blokhus Gateway

Naturstyrelsen og Jammerbugt Kommune har med Gateway Blokhusgruppens hjælp rejst 800.000 kr. til Blokhus Gateway.

Blokhus Gateway er et knudepunkt for ruter og friluftsfaciliteter i Blokhus Klitplantage. Blokhus Gateway blev indviet i april 2012 efter anlæggelse af naturlegeplads, mountainbikerute, sundhedsspor, orienteringsløbet Find Vej, fitnessrute, grill- og picnicpladser samt en naturbageovn.

Lokale borgere, foreninger og erhvervsdrivende – Gateway Blokhus Gruppen - har været med til at planlægge områdets indretning og arrangementer i Blokhus Gateway.

" Vi er meget glade for at samarbejde med lokale brugere. De er gode til at udvikle områderne så de understøtter de lokales behov og samtidig bliver områderne mere attraktive for turister " udtaler Anne Mette Finnerup, der står for udviklingen af faciliteter til friluftsliv på Naturstyrelsens arealer i Vendsyssel.

Gateway Blokhus gruppen (Foto: Flemming Henriksen - Naturstyrelsen)

Gateway Blokhusgruppen fra venstre: Jette Holt fra Saltum Strand Camping, Inger Kristensen fra PGU Pandrup, Lina Nissen, lokal bruger, Anne Mette Finnerup fra Naturstyrelsen, Helle Larsen fra Hune bageri, Mogens Skov, lokal bruger der bl.a. står for skiløjpen samt Merete Hansen fra Hune-Blokhus Cykeludlejning

Der er rigtig mange brugere af Blokhus Gateway. Pengene til de ønskede forbedringer blev derfor søgt i en pulje til Friluftsliv hos Naturstyrelsen og hos NaturErhvervstyrelsen via LAG Vesthimmerland Jammerbugten.

Pengene skaber mulighed for at lave bedre tilkørselsforhold og parkering fra Aalborgvej, toilet og madpakkehus inde på picnicpladsen. Det laves også fitness redskaber på sti 100, der skaber sammenhæng mellem Blokhus Klitplantage og sommerhusområdet mod Saltum Strandvej. De planlagte forbedringer i Blokhus Gateway skal være klar til højsæsonen i år.

" Andre frivillige lægger et kæmpe arbejde i f.eks. at lave naturpleje eller etablere mountainbike ruter i naturen. Vi lægger rammerne, og så laver brugerne deres egne projekter inden for de rammer. Det giver engagement, frisk luft og masser af motion" fortsætter Anne Mette Finnerup.

Naturvejleder Søren Sørensen supplerer: " Vi har også en del frivillige at trække på i forbindelse med arrangementer. Jeg står ofte alene med over hundrede mennesker og kan sagtens bruge hjælp til at lave mad over bål og andre praktiske ting. Ved fælles hjælp kan vi gøre tingene meget bedre "

Yderligere oplysninger:

Anne Mette Finnerup, Naturstyrelsen Vendsyssel, Mobil: 21618330, e-mail: Obfuscated Email