Ministerkonference skal styrke samarbejdet i Vadehavet

31-01-2014

Danmark, Tyskland og Holland mødes i Tønder for at styrke samarbejdet om Vadehavet. Der skal blandt andet tiltrækkes flere turister og skabes flere arbejdspladser.

Den 12. Trilaterale Regeringskonference om Vadehavets Beskyttelse

Danmark, Tyskland og Holland mødes i Tønder for at styrke samarbejdet om Vadehavet. Der skal blandt andet tiltrækkes flere turister og skabes flere arbejdspladser.

Danmark, Tyskland og Holland vil for første gang vedtage en fælles strategi for at tiltrække flere turister til Vadehavet. Danmark søgte sidste år om at få den danske del af Vadehavet optaget på UNESCOs liste over verdensarv, som det er tilfældet i både Holland og Tyskland.

Imens Danmark venter på svar, har det danske formandskab for vadehavssamarbejdet besluttet, at man allerede nu skal forsøge at få en fælles strategi for at gøre et samlet Vadehav til en endnu større succes blandt turister fra hele verden.

Ministre fra de tre lande skal forhandle den nye strategi på den trilaterale Vadehavskonference, der i år bliver holdt i Tønder 4.-5. februar.

Ud over en fælles strategi for at tiltrække flere turister til Vadehavet, skal landene tale om en række andre muligheder for at finde fælles løsninger i Vadehavsområdet. Det drejer sig blandt andet om et nyt samarbejde omkring trækfuglenes ruter ned gennem vadehavet.

Danmark har haft formandskabet for det trilaterale vadehavssamarbejde siden 2010. På konferencen overdrages formandsskabet til Holland.

Yderligere oplysninger:

Skovrider Bent Rasmussen, Naturstyrelsen - Vadehavet, tlf.: 22593805, Obfuscated Email

Pressekontakt: Chefkonsulent Sune Bové, Naturstyrelsen tlf.:25370771