Bioblitz på Kalvebod Fælled

16-06-2014

Fredag d. 13. juni var der Bioblitz på Kalvebod fælled, som er den dal af Natupark Amager. 200 skolebørn, en masse forskere fra Københavns Universitet og naturvejlederne fra Naturcenter Amager havde en fantastisk dag med BioBlitz. Fund : 404 arter, 612 fund i alt

bioblitz1

En BioBlitz er et arrangement, hvor vi registrerer så mange arter som muligt på én dag i et afgrænset område. Både fagfolk og interesserede undersøger flora og fauna, og alle fund registreres og kommer til at indgå i en database over alle arter i Danmark, siger Jes Aagaard, naturvejleder Naturstyrelsen og uddyber:
bioblitz2

- Det at opdage og beskrive nye arter er en meget vigtig opgave, hvis vi i fremtiden vil sikre naturens mangfoldighed. Vi ved fra vores forskning, at flere arter er truet af udryddelse, og vi har behov for at få et mere præcist billede af, hvad der findes i naturen, for at vi kan passe ordentligt på den. Det kan en BioBlitz hjælpe os med.
 

Dagen bød på mange fund fra de mere almlindelige arter, men også sjældenheder som orkideer, vandsamamander og rovterner. Over 400 arter blev fundet af borger og videnskabsfolk i samarbejde.