Op på cyklen i sommerferien

28-06-2014

Miljøminister Kirsten Brosbøl slår et slag for at danskerne bruger et par feriedage i sadlen.

På Naturstyrelsen Blåvandshuks arealer er der mange gode muligheder for at få en god cykelferie, hvad enten du kommer på cykel, har den med på bilen eller lejer en cykel, hvad enten du finder tryghed i afmærkede ruter eller vil forbeholde dig retten til spontanitet og muligheden for at fare vild, hvad enten du kommer på turcykel eller mountainbike.

Cykelsti Kalvholm

 

Du bydes på medvind og modvind, og på alle slags underlag, du kan suse afsted på ny asfalt og stå af og trække gennem løst sand. Du kan overnatte, på naturstyrelsens campingpladser i Vejers og Børsmose, i en shelter, på en primitiv overnatningsplads eller frit slå teltet op i Nr Nebel skov, den østlige del af Ho, eller i Fanø plantage.

Der er mulighed for at følge Danmarks nationale cykelrute nr. 1 Vestkyststien, der går gennem Holmsland Klit, Nyminde, Blåbjerg, Kærgård, Vejers og Ål plantager.

I 2014 er der i tilknytning til Vestkyststien oprettet 4 panoramaruter, ved Nyminde, Kærgård, Vejers og på Fanø. En panoramarute er en kvalitetscykelrute, hvor man på strækningen har mulighed for både overnatning, bespisning og naturligvis gode oplevelser.

Mountainbikebaner med forskellig sværhedsgrad finder du i Bordrup og i Blåbjerg plantager, sidstnævnte indgår i De 10 Spir, dvs. de 10 bedste mountainbike ruter i statens skove.

 

På www.udinaturen.dk kan man se alle de forskellige friluftstilbud, der er tilgængelige i hele landet.