Naturstyrelsen drukner i affald

12-06-2014

Flere steder rundt på Naturstyrelsen Nordsjællands p-pladser og skovarealer læsses affald af i stor stil. I denne uge er det bl.a. gået ud over P-pladsen ved Hornbækvej

Det er ikke tilladt at bruge toiletterne, da de ikke er tilsluttet

Flere steder rundt på Naturstyrelsen Nordsjællands p-pladser og skovarealer læsses affald af i stor stil. I denne uge er det bl.a. gået ud over P-pladsen ved Hornbækvej nord for det tidligere skovløbersted Holstenerhus.  Syv toiletter er vippet af her. På den måde er det nemt og enkelt at slippe af med sit affald, men det koster. Det er bare nogle andre, der skal betale. De penge Naturstyrelsen bruger på at rydde op, når affald bare dumpes på enhedens arealer, kunne være brugt på mere positive tiltag.

I Hillerød ved hundeskoven Præstevang på Københavnsvej overfor Shell tanken blev der i samme uge smidt 3 cykler, nogle skabe og et barnecykelsæde, der lå inde i skoven.

I Halsnæs havde, formodentlig nogle jordbærsælgere, skullet af med emballagen, så det blev læsset af ved Karlsgave og grusgraven ved Dronningholm inden for de sidste dage.

Naturstyrelsen skal prioritere hårdt, fordi der er besparelser på budgettet. Derfor betyder den slags oprydning, at pengene tages fra renovering af borde og bænke, maling af bomme og pæle, udskiftning af skilte, vejvedligeholdelse og hvad Naturstyrelsen i øvrigt bruger penge på for at gøre det attraktivt at benytte skovene.

” Det er brandærgerligt” siger Skovfoged Torben Hoch, som er ansvarlig for en del af publikumsarbejdet på enheden. ” Derfor vil vi være meget taknemmelige for oplysninger om,  hvem synderne er. Hvis nogen har set noget, der kan være med til at finde ud af, hvem der har læsset  affaldsbunkerne af, så ring til på Tlf. 21 46 36 37 eller send mig en mail på: Obfuscated Email,” siger Torben. ” Vi vil meget gerne have stoppet den trend med at smide affald i naturområder”

Hvert år samler Naturstyrelsen Nordsjælland omkring  20 tons affald på naturarealer, strande og skove i Nordsjælland. Der bliver brugt ca. 4000 timer hvert år på at fjerne affald, som kunne være afleveret på genbrugsstationen i stedet for at havne i naturen. Det koster enheden flere hundrede tusinder hvert år.

 Affald i Præstevang, Hillerød

Affald i Præstevang, Hillerød og jordbæremballage, Arresnæs

Jordbæremballagen