Ny lege"univers" på Himmelbjerget.

05-06-2014

Med talerstol, sekskantet gyngestativ og et bjergtårn i børnehøjde er første del af Himmelbjergets nye legeunivers nu klar. Det skete Grundlovsdag, når Borgmester Jørgen Gaarde (A) klippede den røde snor og masser af børn derved kan indtage de nye faciliteter. Alle er velkomne.

Børn i alle aldre er fremover velkomne, når den første del af Himmelbjergets nye legeunivers. Det blev indviet den 5. juni på Grundlovsdag, hvor det grønne partnerskab bag projektet havde inviteret børn og voksne til en festlig indvielse af den nye legeplads, der byder børnene på deres eget himmelbjergstårn, et sekskantet gyngestativ, rutsjebane, vipper og ikke mindst en børnetalerstol.

I den seneste måneds tid er der arbejdet på højtryk med opstillingen af de nye legeredskaber og etableringen af Legeuniverset, og i øjeblikket lægges sidste hånd på projektet, der har fået støtte fra bl.a. Brugsforeningen Tryg / Kvickly Ry.

”Vi håber på at se rigtig mange børn og voksne til indvielsen Grundlovsdag og glæder os til at se børnene indtage det nye univers, der binder leg sammen med læringen om både den nordiske mytologi og det danske demokratis historie - en spændende kobling, som vi nu skal arbejde videre med i legeuniversets anden fase, ” lyder det fra arbejdsgruppen som består af formand for Tårnkomiteen Peter A. Busck, kommunaldirektør Lisbeth Binderup, Skanderborg Kommune, statsskovrider Niels Bundgaard, Naturstyrelsen Søhøjlandet, og turistchef Marianne Purup, VisitSkanderborg.

Børn fra Knudsøskolen synger dagens program i gang, der også byder på fællessang, tårnkage, indvielse af legeuniverset ved borgmester Jørgen Gaarde og selvfølgelig fri leg på den nye legeplads. Endelig er der mulighed for at høre mere om Himmelbjergets historie, når Museumsinspektør Henrik Bredmose Simonsen, Skanderborg Museum, går i spidsen for en fortælletur under overskriften ”Frihed, folkesjæl og fornøjelse”.

 

For yderligere info kontakt:
Landskabsarkitekt og projektleder, Bendt Nielsen, tel. 20 99 72 22

Det grønne partnerskab bag Himmelbjergets Legeunivers består af:
VisitSkanderborg, Tårnkomiteen, Naturstyrelsen Søhøjlandet, Brugsforeningen Tryg /Kvickly Ry
Ry Borgerforening, Danmarks Naturfredningsforening, Friluftsrådet, Souvenirboderne på Himmelbjerget, Skanderborg Kommune, Skanderborg Kommunes Fælleselevråd

Arbejdsgruppen består af:
Tårnkomiteen: Peter A. Busck
VisitSkanderborg: Marianne Purup
Naturstyrelsen Søhøjlandet: statsskovrider Niels Bundgaard
Skanderborg Kommune: Kommunaldirektør Lisbeth Binderup

Følgende har ydet økonomisk bidrag til legeuniverset:

Kvickly Ry puljen (til fase 1)

Friluftsrådet

Naturstyrelsen

Skanderborg Kommune

Tårnkomiteen