Kom i sadlen - kom i form - kom i feriecykelstemning

26-06-2014

Naturstyrelsen opfordrer til at bruge de gode muligheder for cykling i Trekantsområdet

I den danske natur er der cykeltilbud som aldrig før. Også her i Trekantsområdet er vi med på cykelbølgen. Man kan blive udfordret på mountainbike i det bakkede landskab, man kan tage en hyggetur på havelågen eller man kan pakke cykel, telt og familie og holde en rigtig sommercykelferie.

 

Overnat i det fri

En af Trekantsområdets rigtigt gode cykelruter er den nationale østkystrute, som går fra Skagen til Sønderborg. Tager man små afstikkere fra denne rute, kan man slå sit telt op i en af de frie teltningsskove. Nogle steder kan man også sove. Det gælder f.eks. i Staksrode Skov, Grund Skov og ved Vognkær Enge. Disse shelters er meget benyttede af både kajakroere, vandrere og cyklister. Er man til det lidt fladere landskab vestpå, kan man overnatte på Kirstinelyst ved Randbøl Hede nær Billund.

 

Jernbaner giver friluftsoplevelser

Flere steder i Trekantsområdet kan man cykle på de gamle jernbanestrækninger. Det gælder Bindeballestien ved Vejle og Troldhedebanen ved Kolding. Disse stier har den fordel, at alle kan være med, for her er ingen Tour de France-lignende bakker. Desuden er områderne spækket med natur- og kultur-oplevelser for store og små.

På Bindeballestien er det nyeste tiltag ved Vingsted, hvor der for nyligt blev indviet et oplevelsespunkt, hvor man kan sove i shelter og opleve åens dyreliv helt tæt på.

Man kan få et samlet overblik over mulighederne på www.udinaturen.dk. Østkystruten kan findes på Vejdirektoratets hjemmeside.

Helle Thuesen

Naturvejleder
Trekantsområdet