Sommercykling på Fyn

27-06-2014

Naturstyrelsen Fyns arealer er fordelt ud over det meste af Fyn, Langeland og Ærø. Her er også er et vidt forgrenet net af snoede småveje og mærkede cykelruter, så det er oplagt at bruge cyklen, hvis du skal ud og opleve skove og naturarealer. Her får du et enkelt turforslag:

Cykelstien mellem Svanninge og Arreskov Sø ved Dalkildegård. Foto: Naturstyrelsen/JVC

Fra Svanninge til Arreskov Sø – 5 kilometer komprimeret cykeloplevelse
Svanninge er en hyggelig landsby nær Faaborg. Cykler du ind i Svanninge Bakker fra Svanninge, vil du opleve, hvordan bakkerne hæver sig op over landsbyen. Cykelruten følger en snæver skovdal op til Dalkildegårds Allé ved Faaborg Golfbane. Her flader terrænet ud og tillader lidt frihjul ned i Hammerdammen, hvor køer græsser i et stort engområde. I Hammerdammen siver vandet ud af jorden og bliver til Rislebækken, som via Arreskov Sø løber ud i Odense Fjord. Fra bakkerne rundt om Hammerdammen er der gode kig over engene. Ved Havbæklund er der en primitiv overnatningsplads, hvis det er ved at være sidst på dagen.

Efter at have krydset Odensevej, fortsætter cykelruten gennem Sollerup Skov. Her kan du godt foretage en strejftur på de mange skovveje. I Sollerup Skov er der fri teltning, og der er mange gode steder at telte. Læs mere om fri teltning.
I Helvedes Hule løber Rislebækken gennem en smal, skyggefuld dal. Et flot og dramatisk sted! Her vokser nogle af egnens ældste bøge, her findes rester af dæmninger fra middelalderen, og her har skoven flere steder en næsten urskovsagtig karakter. Alle steder i dalen kan du høre bækkens rislen.

Nu kommer du forbi Sollerup, hvor Naturstyrelsen Fyn har kontor. Cykelruten fortsætter over Sollerup enge til Fyns største sø: Arreskov Sø. Der er et rigt fugleliv i området. Her kan du være heldig at se både trane og havørn.

På mountainbike
Svanninge Bakker er populært blandt mountainbikere. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig ind i reglerne, og tager hensyn til andre naturbrugere, hvis du skal ud og rulle på de fede dæk. Læs mere om mountainbiking.

Folder om Svanninge Bakker og Svanninge Bjerge

Yderligere oplysninger
Biolog/naturvejleder Jesper Vagn Christensen, mobil. 21 49 00 28, e-mail: Obfuscated Email