Åbent Hus på Naturcenter Harrild Hede

21-05-2014

Lørdag den 24. maj er udpeget som Turismens Dag i Ikast-Brande Kommune. Naturstyrelsen Midtjylland holder derfor åbent hus på Naturcenter Harrild Hede

Hugormen

Lørdag den 24. maj er der Åbent Hus på Naturcenter Harrild Hede, Fasterholtvej 36, 7330 Brande.

Kl. 10:00 er naturvejleder Torben Bøgeskov guide på en naturvandring til Holtum Å, Harrild Hede og Kvindbækken. Undervejs fortælles der om Harrild Hede og plejen af heden samt om alle de fugle, der ses og høres på turen. Turen varer knap 2 timer.

Fra kl. 12:00 til 15:00 er der mulighed for at fiske efter vanddyr i Kvindbækken sammen med naturvejleder Torben Kjærgaard Andersen. I samme tidsrum har naturvejleder Holger Hansen gang i bålet i naturcenterets have. Her kan man bl.a. bage snobrød og lave krybskyttefløjter.

Kl. 12:15, 13:15 og 14:15 kører skovløber Hans Flø safariture på Harrild Hede med naturcenterets traktortrukne vogn, "Hugormen". Her kan man udover de store hede-vidder være heldig at se rådyr eller krondyr og måske en overflyvende trane. 

Dagen igennem er en række friluftsfaciliteter nær Naturcenter Harrild Hede som altid åbne for gæster. Man kan fx benytte naturlegepladsen, motionsbanen og hundeskoven eller måske tjekke hele familiens kondital på sundhedssporet. Alle 4 faciliteter ligger på Åhusvej ved Holtum Å lige syd for naturcenteret. 

Der er Åbent Hus på Naturcenter Harrild Hede, fordi Visit Ikast-Brande har udpeget lørdagen som Turismens Dag i Ikast-Brande Kommune, hvor de lokale aktører kan vise deres steder og aktiviteter frem for kommunens borgere.

 

Kontakt

Torben Bøgeskov

Naturvejleder
Naturstyrelsen Midtjylland

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.