BioBlitz i Gribskov

01-05-2014

BioBlitz i Gribskov
Lørdag den 24. maj fra kl. 10 til søndag den 25. maj kl. 10

Kom og vær med! – Alle er velkomne

Bøg. Foto: Anne JohannissonFirben. Foto: Anne Johannisson

 

Kejserkåber. Foto: Anne JohannissonBlå anemone. Foto: Anne Johannisson

 

BioBlitz er en registrering af så mange arter som muligt inden for et døgn og i et afgrænset område. Flora og fauna undersøges af fagfolk og interesserede besøgende. Arterne indgår i en database.

Naturstyrelsen Nordsjælland afholder i samarbejde med forskere ved Københavns Universitet, organisationer og kommuner et offentligt BioBlitz-arrangement i Gribskov.

Målet er at få registreret så mange forskellige træer, buske, urter, svampe, mosser, laver, fugle, insekter, pattedyr, fisk mm., som muligt.

I løbet af døgnet vil der være ture med forskellige emner og mulighed for at se og hører nærmere om de indsamlede arter fra eksperter.

Programmet er lagt tilrette, så det er muligt at nå rundt til fem udvalgte lokaliteter i løbet af lørdag for- og eftermiddag på cykel. Der vil være ekskursion til de to første lokaliteter og på de sidste tre vil der være fagfolk, der registrerer og kan hjælpe med bestemmelse af arter. Der vil være en cykelguide, der følger programmet og viser, men det er også muligt selv at cykle rundt til selvvalgte lokaliteter.

På Ostrupgård vil der være opstillet et stort telt, hvor der vil være information om aktiviteterne og om skoven og dens mangfoldighed af arter. Lørdag mellem kl. 14.00 – 17.30 vil der være fagfolk tilstede, som kan hjælpe med bestemmelse af fundne arter.

Husk madpakke, vandflaske (vandpåfyldning ved Ostrupgård), cykel og fotografiapparat, gerne poser og/syltetøjsglas til evt. fund, som skal bestemmes på Ostrupgård. Ved informationen på Ostrupgård vil der være kort over skoven og de udvalgte lokaliteter og ruten. Der vil også være registreringsskemaer, som sikrer at alle oplysninger til brug for indtastning til Naturbasen kommer med.

Adresse: Ostrupgård, Gillelejevej 2B, 3230 Græsted 

Bioblitz program 2014

Bioblitz plakat

Kort over mødested og de 5 udvalgte lokaliteter

Kort med cykelrute